Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, CHP’den istifa etmişti. Bu gelişmenin ardından Deniz Baykal’ın da istifa edeceği ve Aslı Baykal’ın yeni parti kuracağı iddia edilmişti. Deniz Baykal’ın oğlu Ataç Baykal ve kızı Aslı Baykal’dan yeni açıklamalar geldi.

Bizim TV’ye konuşan Ataç Baykal, “Babam ile konuştum. Aslı’nın CHP üyeliğinden istifasını kendisi ile konuşmadığını, hatta istifa ettikten sonra haber verdiğini söyledi. Aslı’nın istifası Deniz Baykal ve ailesini bağlayıcı bir görüşün sonucu alınmış bir karar değildir” dedi.

“Babam, kendisi CHP’den istifa etmeyi asla düşünmüyor, herkese de sakın istifa etmeyin diye telkinde bulunuyor.” diyen Ataç Baykal, “Aslı’nın istifası için babam, ‘Bana bu bildirildi, oturup konuşalım diye önceden sorulmadı’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Ataç Baykal, “Ben Aslı’nın CHP üyesi bile olduğunu bilmiyordum. Bu tartışmalar üzerine üye olduğunu öğrendim. Devlet memuru olmasaydım ben bugün CHP’ye üye olurdum” dedi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında Aslı Baykal ile olan konuşmasına yer verdi. Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle: “İstifasını doğruladı ancak yorum yapmak istemedi. ‘Açıklamam bu kadar’ demekle yetindi. ‘Başka partiye geçmeyi düşünüyor musunuz?’ diye sordum. ‘Hayır’ dedi. Babası Deniz Baykal’ın istifa edeceği iddiasını da yalanladı.”

Nevşin Mengü’ye ne söyledi?
Aslı Baykal gazeteci Nevşin Mengü ile de konuşmuş ona da şunları söylemiş:
– “Tek cümle söyleyeceğim. Parti artık benim görüşlerimi temsil etmiyor. Partide artık yerimin olmadığını görüyorum”.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz