Çabuk yağlanan saçlar can sıkıcı bir durumdur, sizi anlıyoruz. Bu durumu ortadan kaldırmak için doğal, ve pratik yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Yüksek Topuklar ekibi olarak sizlere sunduğumuz bitkisel çözümlerle yağlı, sönmüş ve bakımsız görünen saçlara elveda deyin!

Saçlarınızın çabuk yağlanmasını önlemek için doğal yöntemleri düzenli olarak uygulamaya özen gösterin. İşte evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz tarifler…

Yağlı saçlara sirkeli su

Sirkeli su düzenli olarak uygulandığında olumlu sonuçlar verir. Saçların yağlanmasını geciktirmekle kalmaz, kepek sorununu giderir, sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlar. Asidik yapısı sayesinde, derinizin pH seviyesini düzenleyerek fazla yağ üretimini önler. Durulama suyunun içine 4-5 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin. Saçlarınızı bu karışımla durulayın. 5 dakika bu şekilde bekletin ve yeniden duru suyla yıkayın. Bu işlemi haftada 2 veya 3 kez tekrarlayarak tam fayda sağlayabilirsiniz.

Lavantalı su ile yağlı saçlara çözüm

Sirkenin kokusundan hoşlanmıyorsanız lavantadan yardım alabilirsiniz. Bir tutam kuru veya taze lavantayı bir tencere temiz suya koyun ve 8-10 dakika kaynatın. Suyun rengi koyulaşmaya başlayınca lavantaları süzdürerek suyu ayrı bir kaba alın ve soğumaya bırakın. Su soğuduğunda kuru saçlarınıza dipten uca sürün. Daha kolay uygulamak için lavanta suyunu bir sprey şişesine doldurabilirsiniz. Bu şekilde 30 dakika kadar bekleyin ve saçlarınızı durulayın.

Yağlı saçlara karbonat ile bakım

Karbonat saçtaki yağ sorununa iyi gelen yöntemlerden biri. 3 ölçü suya 1 ölçü karbonat ilave edin ve güzelce karıştırın. Karışımı bir sprey şişesine koyun. Saçlarınızı temiz suyla ıslattıktan sonra karışımı yedirin. 3-4 dakika bekletin ve saçlarınızı durulayın. Bu uygulamayı haftada 2-3 kez uygulayarak çabuk yağlanan saçlar için kesin sonuçlar alabilirsiniz.

Çabuk yağlanan saçlara çözüm: Siyah çay

Yağlı saçlarla başa çıkmak için neredeyse her gün içtiğiniz siyah çaydan faydalanabilirsiniz. 1 bardak kaynayan suya 2 yemek kaşığı siyah çay ilave edin. 10 dakika bu şekilde kaynatmaya devam edin. Çay yapraklarını süzdükten sonra demini ayrı bir kaba alın ve biraz soğumasını bekleyin. Soğuyan demi tüm saça yedirerek uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayın. Bu yöntemi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Sağlıklı saçlar için limonlu su

Limon, saç derisi problemleri için doğal bir yöntemdir. Asidik yapısı sayesinde saç derisinin pH dengesini de düzenler, çabuk yağlanan saçlar için etkilidir. 2 bardak suya 2 limonun suyunu ekleyin ve karıştırın.3 çay kaşığı bal ekleyerek karıştırmaya devam edin. Elde ettiğiniz karışımı tüm saça uygulayın. Birkaç dakika masaj yaparak etkisini artırabilirsiniz. 5 dakika bekledikten sonra ılık suyla saçlarınızı durulayın. Bu yöntemi haftada 3 kere uygulayarak istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.

Saçlara aloe vera ile doğal bakım

Yağlı saçlardan kurtulmak için aloe vera jelini kullandığınız şampuana karıştırabilirsiniz. 1 bardak şampuanın içine 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı aloe vera jeli ekleyip karıştırın.Saç derinize ve saçlarınıza bu karışımı sürün ve birkaç dakika bekleyin.Daha sonra saçlarınızı soğuk su ile yıkayın. Bu işlemi gün aşırı tekrarlayın, çabuk yağlanan saçlara veda edin!

Yağlı saçlar için muz ve bal maskesi 

Muz ve balla hazırlayacağınız maske çabuk yağlanan saçlardan kurtulmanıza yardımcı olur. 1 muzun kabuklarını soyun ve püre haline getirin. Ardından içine 1 yemek kaşığı bal ilave edin ve güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı tüm saça uygulayın. Bu şekilde 30 dakika kadar bekleyin ve ardından saçlarınızı güzelce durulayın. Bu yöntemi haftada 2 kez uyguladığınız takdirde, ışıl ışıl ve güçlü saçlara kavuşabilirsiniz.

Doğal saç bakımı: Yoğurt ve yumurta maskesi

2 yemek kaşığı yoğurdun içine 1 yumurta kırın ve güzelce karıştırın. Islak saça hazırladığınız karışımı sürün. Saçlarınızı bir boneyle kapatıp 30 dakika bu şekilde bekleyin. Son olarak saçlarınızı güzelce durulayın. Saç derisini iyileştiren bu maskeyi maskeyi haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

Tariflerdeki malzemeler miktarlarını saçlarınızın uzunluğuna ve yoğunluğuna göre aynı oranda azaltıp artırabilirsiniz.

Saçın çabuk yağlanmasını önlemek için;

  • Saçlarınızdaki şampuanı güzelce duruladığınızdan emin olun.
  • Saçlarınızı sürekli elleyip ovalamaktan kaçının.
  • Saç ürünlerinde doğru tercihler yapın. Yağlı saçlar için olan ürünleri tercih etmeye dikkat edin.
  • Sağlıklı beslenin. Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin gıdalar tüketin.
  • Saç kremi kullanıyorsanız, sadece saç uçlarına uygulamaya özen gösterin ve güzelce durulayın.
  • Saçları sık sık fırçalamak yağ üreten bezelerin daha aktif çalışmasını sağlar. Bu yüzden, çok sık fırçalamayın.

Çabuk yağlanan saçlar için garantili yöntemleri öğrendiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz