CIA Direktörü  William J. Burns ile ile Rus Mevkidaşı Türkiye’de bir araya geldi. Görüşme Ankara’da gerçekleşti. Beyaz Saray görüşmeyi duyurdu. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Burns Rusya’ya olası nükleer kullanması durumundaki sonuçları aktarıyor. Ukrayna ile ilgili herhangi bir müzakere olmadı” denildi.

Beyaz Saray yetkilisi açıklamasında, “Burns herhangi bir müzakere gerçekleştirmeyecek. Ukrayna savaşı konusunda herhangi bir anlaşma müzakeresi sözkonusu değil. Burns Rusya’ya olası nükleer silah kullanımının sonuçlarını aktarıyor” denildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada ise, “Türkiye’de ABD ile görüştüğümüzü doğrulayamayız da yalanlayamayız da” denildi.  Geçtiğimiz hafta Rus Kommersant gazetesi, Rusya ve ABD’nin önümüzdeki haftalarda Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Antlaşması ile ilgili olarak bir danışma komisyonu toplantısı yapmayı görüştüğü bilgisini paylaşmıştı.

ABD medyasında geçen hafta, nükleer tehdidi azaltmak için Moskova ile gizli görüşmeler yürütüldüğüne yönelik haberler yer almıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz