Rusya bir kez daha Ukrayna’nın başkentini vurdu. Başkent Kiev’de peş peşe patlama sesleri duyuldu. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada peş peşe üç saldırı olduğu ve bir enerji tesisinin vurulduğu belirtildi. Ukrayna Başsavcılığı, saldırılarda 2 kişinin öldüğünü açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den saldırılara ilişkin ilk açıklama geldi…

24 Şubat’ta başlayan ve 8 aydır devam eden Ukrayna savaşından acı Haberler gelmeye devam ediyor. Kaybettiği toprakları geri almak için taarruz başlatan Ukrayna ordusunun ilerleyişi devam ederken Rusya da başkent ve çevresine yaptığı saldırıları artırdı.

Ukrayna’nın başkenti Kiev bu sabah peş peşe gelen saldırılarla sarsıldı. Görgü tanıkları sabahın erken saatlerinde patlama sesleri duyduklarını belirtiyor. Kentin üzerinden dumanlar yükselirken, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkan yardımcısı Kyrylo Timoşenko sosyal medyadan yaptığı açıklamada peş peşe yapılan 3 saldırının Kiev’in sol yakasındaki bir enerji tesisini hedef aldığını belirtti.

Rusya’nın sabah saatlerinde Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gerçekleştirdiği saldırının bilançosu netleşiyor. Ukrayna Başsavcılığından yapılan açıklamada, “Yürütülen soruşturmaya göre 18 Ekim 2022’de Rusya Silahlı Kuvvetleri, uluslararası hukuk tarafından yasaklanan savaş araçlarını kullanarak başkentteki enerji tedarik tesisine füze saldırısı düzenledi. İlk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı” ifadeleri kullanıldı.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko ise yaptığı açıklamada, “Kiev’de Rus barbarların roket saldırıları sonucu 2 kritik altyapı tesisi hasar gördü. Acil durum ve kurtarma ekipleri sahada çalışıyor. Şu anda başkentteki birçok eve elektrik ve su temini hizmetleri kısmen sınırlı. Tüm Kiev sakinlerini mümkün olduğunca elektrik tasarrufu yapmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Harkov valisi Oleh Synyehubov Belgorod kentinden Harkov’a sekiz roket ateşlediğini saldırılarda 3 kişinin yaralandığını duyurdu.

KİEV yakınlarında yer alan Jitomir kentinin belediye başkanı Serhiy Sukhomlyn Facebook’tan yaptığı açıklamada kentlerine bu sabah gerçekleştirilen saldırılar sonrası elektrik ve su kesintisi yaşandığı belirtti.Sukhomlyn oluşan hasar ve can kayıpları için daha sonra açıklama yapacağını duyurdu…

Devlet Başkanı Zelenski Ukrayna kentlerine yapılan saldırılara ilişkin ilk açıklamasında ‘Ruslar en iyi yaptıkları şeyi yapmaya devam ediyor’ dedi ve ekledi; “Terör devletinin yaptığı bu eylemler hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Yaptıklarının hesabı sorulacak.”

Klitschko ayrıca, Rusya’nın Kiev’e dün gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 5’e ulaştığını aktardı. Klitschko, “Dün sabah bir Rus kamikaze insansız hava aracının şehir merkezinde hedef aldığı binanın enkazından yaşlı bir kadının cansız bedeni çıkarıldı. Bu, Rusya’nın 17 Ekim’de başkente düzenlediği barbarca saldırının 5. kurbanı” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz