Son günlerde birçok internet sitesinde farklı farklı zeka testleri görebilir ve kendinizi test edebilirsiniz. En popüler olan zeka testlerinden biri olan optik illüzyon türü ise en çok tercih edilen ve ilgi gören türlerden. Ben kendine ve zekama güvenirim diyenler buyursun gelsin! Bakalım sadece 13 saniyede kimler gizlenmiş 3 yüzü hemen bulabilecek?

İnternet sitelerinde yer alan testlerin içerisinde pek çok optik illüzyon türü bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de zebraların içerisinde gizlenmiş porsuk oluyor. IQ’su yüksek olan kişiler, 13 saniye içinde gizli yüzleri bulabiliyor.

Bu yanılsamalar çoğunlukla fizyolojik, fiziksel ve bilişsel yanılsamalar altında sınıflandırılıyor. Optik illüzyonlar bir nesnenin veya insanların büyüleyici, şekil değiştiren görüntüsü olan veya algılama şeklimize meydan okuyan çizimlerdir.

Bununla birlikte, bu optik yanılsamalar, beyninizin olayları nasıl algıladığına biraz ışık tuttukları için aynı zamanda psikanalizin bir parçası oluyor.

Açıkçası, normal bir insan beyni, farklı açılardan farklı algılar oluşturan nesneleri veya görüntüleri farklı şekilde görebiliyor.  Görüntüye yakından bakınca resimdeki gizlenmiş yüzleri aslında hemen görüyorsunuz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz