limonata-1

Yüksek Topuklar’ın editörlerinden Yazar ve İlişki Danışmanı Candan Ünal, bu soğuk ve karlı geceye içinizi ısıtacak harika bir içecek hazırladı. Biz de sizlerle paylaşalım istedik. Sıcak limonatanızı hazırlayıp, tüm ailenizle sağlıkla içebilirsiniz. Afiyet olsun!limonata-2

Malzemeler: 1 adet limon, 2 sap taze nane, 2 adet çubuk tarçın, 2 adet karanfil, 2 tatlı kaşığı bal ve 1 litre kaynar su… Öncelikle limonları ince ince dilimleyin ve büyük bir sürahinin içine koyun.

limonata-3

Ardından iki sap taze naneyi yıkayın ve 2 çubuk tarçın, 2 karanfille beraber sürahiye koyun. Üstüne 1 litre kaynar suyu ekleyin. Son olarak 2 kaşık balı da ilave edip karıştırın. Ortalama 7-8 dakika kadar demlemeye bırakın. Damak zevkinize göre, malzemeleri azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
limonata-4

Eğer grip veya soğuk algınlığı geçiriyorsanız, bu karışımın içine birkaç top karabiber de ekleyebilirsiniz. Bu limonatanın faydalarını da bilmek isterseniz, ödem söktürücüdür ve tatlı krizlerinin önüne geçer. Ayrıca bu soğuk aylarda bağışıklık sistemini güçlendirir. Ve yorgunluk giderici etkisini de unutmayın!

 

SICAK LİMONATANIZI YUDUMLARKEN EN GÜZEL CANDAN ÜNAL YAZILARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz