Fırsat yaratıldığı sürece aslında çok basit bir aktivite olan yürüyüş, her gün 30 dakika kadar düzenli bir şekilde yapılırsa pek çok fayda sağlıyor. 

D vitamini seviyesini artırıyor.

Kış aylarında güneşi daha az gördüğümüzden vücudumuzda D vitamini seviyemiz azalıyor. Güneşin zararlı olmadığı saatlerde açık havada yürüyüş yapmaksa ihtiyacınız olan D vitamininizi almanızı sağlıyor. D vitamini özellikle kemik sağlığı ve bağışıklık sistemi üzerinde çok etkili.

Kalbi güçlendiriyor.


Düzenli yürüyüş kalp hastalıkları ve felç riskini azaltıyor. Ayrıca düzenli kardiyo sağladığı için kötü kolesterol olarak adlandırılan LDL seviyelerini de düşürürken iyi kolesterol olan HDL’yi yükseltiyor. Uzmanlar günde 30 dakika yürüyüşün felçlere de sebep olan yüksek tansiyonu kontrol etme ve önlemeye yardımcı olduğunu söylüyor.

Kilo vermeye yardımcı oluyor.
Düzenli yürüyüş kalori yakımı sağlıyor ve kilo verme konusunda destek oluyor.

Enerji veriyor.
Yürüyüş yapmak vücudunuzdaki her bir hücreye oksijen taşınmasına yardım ettiği için dolaşıma iyi geliyor. Bu da sizi çok daha enerjik hissettiriyor.

Modunuzu yükseltiyor.
Düzenli yürüyüş sinir sistemi üzerinde olumlu etki yaparak ve sinir stres seviyesini düşürerek daha mutlu bir ruh haline sahip olmanıza yardım ediyor.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Grip gibi hastalıkların yaygın olduğu dönemlerde yürüyüş yapmak sizi bu dönemi hasta olmadan atlatmanıza yardımcı oluyor. Binin üzerinde kadın ve erkeğin katıldığı bir araştırma, haftada 5 gün günde 20 dk. yürüyüş yapanların, haftada 1 kez yapanlara göre yüzde 43 daha az hastalıklara yakalandığı ortaya koydu.

Yaratıcılığı tetikliyor.
Araştırmalar, yürüyüşe çıkmanın yaratıcılığı tetikleme konusunda çok faydalı olduğunu gösteriyor. Ne zaman ilhama ihtiyaç duyarsanız yürüyüşe çıkmanızda fayda var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz