Hayat bizi her zaman farklı yönlere götürdüğünü biliyoruz. 15 yıl öncesinde Türk kahvesi vazgeçilmezler arasındaydı. 5 yıl önce çay bir atak yaparak öne geçti ve dost meclisinin vazgeçilmezleri, instagram resimlerinin süsü haline geldi. Son 3 yıldır da Starbucks kahveleri ön planda. Özellikle şiir sokakta akımından sonra, duvarlara yazılan sözlerin yerini son zamanlarda Starbukcs’ın kahve bardakları yer aldı. İlk meşhur olduğu zamanlarda White chocolate mocha söyleyemeyen gençler, büyük ıstırap yaşadı o kasaların önünde. Nice İngilizce kursuna giden gençler, göğüslerini gere gere söyledi. Daha sonra Starbucks yetkilileri söyleyemeyen gençlerin üzüntüsünü görerek çay ve filtre kahveyi menülerine koyarak buna bir son verdi. Ama yine de White chocolate mocha gibi isimler söylenmeye başlandı.

Mocha-Cesitleri

Tabi hal böyle olunca, bu kahvelerin seveni de arttı. Hemen hemen her yerde Starbucks olsa da, çoğu insan evden çıkıp gidip almaya üşeniyor. Bu yüzden evde White chocolate mocha yapımı artmaya başladı. Aslında oldukça basit. Öyle ki kahve firmaları da hazır paketler halinde satışa başladı. Fakat siz bir kahve tutkunusunuz ve evde kendiniz yapmayı daha çok seviyorsunuz. Neden mi? Çünkü bu yazıyı, evde şevkle White chocolate mocha yapmak için okuyorsunuz.

Öyleyse lafı fazla uzatmaya gerek yok. İşte size pratik ve Starbucks’ı aratmayan evde White chocolate mocha yapımı.

Evde White Mocha Yapimi

Malzemeler

  • 40 gr. beyaz çikolata
  • 40 gr. krema
  • 2 shot espresso
  • Sıcak süt

Yapılışı

  • Kremayı ısıtıp beyaz çikolataları içerisinden eritiyoruz.
  • 2 shot espresso ve kremalı karışımı karıştırıp sütümüzü ekliyoruz.

Hazırladığınız White chocolate mocha’yı mümkünse bu sonbaharda yağmur karşısında, bir kitap eşliğinde afiyetle içiyoruz. Hazırladığınız ev yapımı White chocolate mocha’yı bize göndermeyi unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz