Hindistan cevizi yağı faydalarını Türk kahvesiyle birleştirip sağlığınız için mükemmel sonuçlar alabilirsiniz! New York Üniversitesi beslenme mezunu Arzu Karabulut, Hindistan cevizli türk kahvesi tarifi ve faydalarını anlatıyor.

Merhaba, Yüksek Topuklar okuyucuları! Hindistan cevizi yağı, hayatıma girdiğinden beri kilo kontrolü, kabızlık, sporda performans artırma gibi birçok mucizesini görüyorum. Sizinle, hazırlaması son derece kolay Hindistan cevizli türk kahvesi tarifini paylaşacağım, sonrasında ise faydalarını açıklayacağım.

Malzemeler,

  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 fincan soğuk su

Hazırlanışı,

  1. Tüm malzemeleri cezveye alın.
  2. Kısık ateşte, köpürene dek pişirin.
  3. Afiyet olsun, Hindistan cevizli türk kahvesi tarifi hazır!

Hindistan cevizli türk kahvesi ne zaman içilir?

Kahvaltıdan yarım saat sonra bir fincan, akşamüstü ara öğününde bir fincan olmak üzere Hindistan cevizli türk kahvesi içebilirsiniz. Yanında mutlaka bir büyük bardak su için ki ödem veya şişkinlik olmasın…

Hindistan cevizli türk kahvesi faydaları nelerdir?

Hindistan cevizi yağı birçok noktada faydalı özellikler gösteriyor. Ana başlıklar halinde aşağıda listeliyorum.

  • Aşırı iştah ve tatlı isteğini keser!

Hindistan cevizi yağı, orta zincirli yağ asitleri içerir. Bu özelliğiyle uzun süre tokluk verir. Eğer, zamansız ve çok acıkma sorunu yaşıyorsanız; Hindistan cevizli türk kahvesi size yardımcı olacaktır. Kahvenin yanında bir büyük bardak suyu, yudum yudum ve oturarak için.

  • Enerji seviyenizi hızlıca yükseltir!

Eğer, yorgunluktan şikayetçiyseniz, Hindistan cevizli türk kahvesi size yardımcı olacaktır. Kafein ve orta zincirli yağ asitleri sayesinde hızlıca enerjiniz yükselir. Kendinizi daha zinde hissedersiniz.

  • Bağırsakların çalışmasına yardımcı olur!

Kahve bağırsakları çalıştırır, büyük tuvalete çıkmayı kolaylaştırır. Aynı şekilde, Hindistan cevizi yağının bağırsak hareketlerini hızlandırma etkisi vardır. Günde 2 fincan kahve içmek, kabızlığın giderilmesinde yardımcı olacaktır.

  • Spor öncesi doğal destek olur!

Spordan 15 dakika önce Hindistan cevizli türk kahvesi içmek, enerji rezervlerini doldurur. Daha uzun süre ve verimli spor yapmanıza yardımcı olur. Zaten, düzenli spor yapanlar kahvenin spordaki uyarıcı etkisini çok iyi bilir. Hindistan cevizi yağı etkisiyle doğal destek daha çok yükselir.

  • Hindistan cevizi yağı nereden alınır?

Saf, organik ve katkısız Hindistan cevizi yağı almanızı tavsiye ederim. Ben, Migros marketlerde de satılan, ONEVA marka Hindistan cevizi yağı kullanıyorum. 300 ml kavanozda, katı formda Hindistan cevizi yağı 28 liraya satılıyor. İlk başta fiyatı yüksek gibi görünse de çok uzun süre Hindistan cevizi yağı kullanabileceğiniz için, uzun vadede oldukça karlı ve ekonomik bir alışveriş yapmış oluyorsunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz