İnsan vücudu, biyolojik olarak bir denge içerisindedir. Dış etkenler sebebi ile dengenin bozulması libidoda değişimler oluşturabilir. Libidoyu en çok etkileyenlerden biri de tükettiğimiz yiyeceklerdir. Bazı besinler libidoyu yükseltirken, bunun yanı sıra düşürenlere de dikkat edilmelidir. Sizler için libidoyu arttıran ve düşüren yiyecekleri derledik.

Libidoyu Ne Arttırır, Ne Düşürür İşte, Libidoyu Yükselten ve Düşüren Besinler

Libidoyu Arttıran Besinler

Ispanak: Ispanak, her ikisi de genital bölgeye kan akışını artırabilen harika bir folat ve magnezyum kaynağıdır. Ispanakla ilgili bir başka harika şey de, basınçla ilgili sorunlardan dolayı ereksiyonunu sürdürmekte zorlanan bir partneriniz varsa iyi bir şey olan kan basıncı seviyelerini düşürebilmesidir. Ispanak ayrıca oksidatif stresi azaltır ; Bunu da bilmekte fayda var çünkü oksidatif stresdoğrudan kısırlığa bağlı . Bu nedenle, ıspanak evinizde temel bir gıda değilse, bunlar onu yapmak için oldukça sağlam nedenlerdir.

Karpuz: Uzmanlar, karpuz yemek için yılın en iyi zamanının Mayıs-Eylül arası olduğunu söylüyor. Karpuz nemlendiren, iyi bir lif kaynağı olan ve vücut iltihabının yanı sıra oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olan bir meyvedir. Karpuz ayrıca, erkeğin sisteminde nitrik oksit üretilmesine yardımcı olur ve bu da kan damarlarının genişlemesine yardımcı olur.  Kan damarı genişlemesi aynı zamanda orgazmı yoğunlaştırmada da rol oynar.

Üzüm: Seks hayatınız için harikalar yaratabilecek bir diğer meyve ise üzümdür. Flavonoidler açısından zengindirler ve bu sadece bir erkeğin ereksiyon kalitesini arttırmaya bağlı değildir , aynı zamanda kırmızı üzümlerin içinde kuersetin bitki pigmenti de vardır; Bunu bilmek önemlidir, çünkü içinde kan akışını artırabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Libidoyu Ne Arttırır, Ne Düşürür İşte, Libidoyu Yükselten ve Düşüren Besinler

Nar: Narı bu kadar iyi yapan şey, hem erkeklerde hem de kadınlarda testosteron seviyelerini arttırırken oksidatif stresi azaltmaya da yardımcı olmasıdır. Testosteron yükseldiğinde cinsel istek de artar . Başka bir bonus da, narların daha mutlu hissetmenize yardımcı olabileceği ve erkeklerde doğurganlığı artırabileceğidir.

Somon: Cinsel olarak, omega-3’ler libidonuz için harikalar yaratabilir. Araştırmalar , bunların sadece erkeklerde sperm kalitesini iyileştirmeye ve kısırlık sorunlarını azaltmaya yardımcı olmakla kalmayıp,aynı zamanda hem erkeklerde hem de kadınlarda dopamin seviyelerini yükseltebilecek bir besin türü olduğunu paylaşıyor . Bu, cinsel yaşamınız için iyidir, çünkü dopamin, sisteminizin zevk ve memnuniyet hissetmesine yardımcı olan bir nörotransmiterdir.

Kabak çekirdeği: Kas kasılmalarınızı güçlendirmek için kabak çekirdeği tüketin, böylece daha yoğun orgazm yaşayabilirsiniz. İçlerindeki amino asit miyozin sayesinde size bu şekilde yardımcı olabilirler. Kabak çekirdeği söz konusu olduğunda bir başka avantaj da, erkeklerin prostat sağlığını korumakla doğrudan ilişkili olmalarıdır; bir erkeğin prostatının durumu ne kadar iyiyse, erektil disfonksiyon yaşamama şansı o kadar yüksek olur ki bu her zaman iyi bir şeydir.

Libidoyu Ne Arttırır, Ne Düşürür İşte, Libidoyu Yükselten ve Düşüren Besinler

Badem: Çinko cinsel sağlığınız için harikadır çünkü erektil disfonksiyonu önlemeye yardımcı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Çinkonun yapabileceği başka bir şey de kadınlarda – özellikle menopoz sonrası kadınlarda – cinsel isteği, vajinal kayganlığı ve hatta orgazm yeteneğini arttırmaktır. Badem içeriğinde bulunan çinko da bu atıştırmalığı libido açısından faydalı yapmaktadır.

Libidoyu Ne Arttırır, Ne Düşürür İşte, Libidoyu Yükselten ve Düşüren Besinler

Libidoyu Düşüren Besinler

Konserve gıdalar: Birçok konserve gıda, porsiyon başına sodyum açısından, yemeniz gerekenin yarısı kadarını içerir. Ve sisteminizde çok fazla tuz olduğunda, bu erkeklerde yüksek tansiyona (ereksiyon sağlamakta veya ereksiyon sürdürmekte güçlük çekmelerine neden olabilir) veya kadınlarda vajinal kuruluğa (bu da bizim için zorlaştırabilir) yol açabilir.

Kızarmış gıdalar: Doğrudan libidonuzla ilgili olduğu için kızarmış yiyeceklerle ilgili sorunun bir kısmı, trans yağların yüksek olmasıdır. Uzmanlara göre, trans yağlar atardamarlarınızı tıkayabilir ve vücudunuzun kan akışını (genital bölgeniz dahil) engelleyebilir. Ayrıca, bu tür yağlar kadınlarda riskli cinsel davranışlara ve erkeklerde doğurganlık komplikasyonlarına bağlanmıştır.

Libidoyu Ne Arttırır, Ne Düşürür İşte, Libidoyu Yükselten ve Düşüren Besinler

Kırmızı et: Uzmanlar kırmızı etin, işlenmiş gıdalar ve sodyum oranı yüksek gıdaların hepsinin kalp hastalığına neden olma, kan basıncını artırma ve ayrıca kan akışını engelleme potansiyeline sahip olduğunu söylüyor. Cinsel olarak, tüm bunlar erkeklerde erektil disfonksiyona ve kadınlarda daha az yoğun orgazma neden olabilir. Bu, kırmızı etin öğünlerinizden çıkarmanız anlamına gelmiyor. Sadece, haftada 1-2 kereden fazla tüketmemeye dikkat etmek önem almak için önemli bir adım olabilir.

Asitli içecekler: Kola, gazoz gibi asitli içecekler, erkeklerde erektil disfonksiyonu artırmak ve seks hormonlarınızı gerçek bir sorun haline getirebilir. Bunun nedeni, sakarin ve aspartam gibi yapay tatlandırıcıların aslında kilo almanıza neden olabilmesidir ve kilo alımının zamanla libido seviyelerini düşürdüğü kanıtlanmıştır.

Libidoyu Ne Arttırır, Ne Düşürür İşte, Libidoyu Yükselten ve Düşüren Besinler

Süt: Süt ürünleri bazen hem erkeklerde hem de kadınlarda testosteron seviyelerini atabilen sentetik hormonlar içerir. Bu hormonları almak, insanlarda seks hormonu düzeylerini değiştirmede rol oynayabilir ve bu nedenle cinsel işlevi etkileyebilir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz