Birçok ülkede sevgililerin birbirlerine sembolik hediyeler aldığı ve mesajlar da dahil olmak üzere farklı kutlamalar yapıldığı Sevgililer Günü yaklaşıyor. Peki bu yıl Sevgililker Günü ne zaman, hangi gün 2022? İşte Sevgililer Günü tarihi ve hakkında merak edilenler…

Sevgililer Günü Ne Zaman, Hangi Gün 2022 Sevgililer Günü Tarihi ve Önemi

Sevgililer Günü Ne Zaman 2022?

Her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan sevgililer günü 2022 Pazartesi gününe denk geliyor. 14 Şubat, 1800 yıllarda Amerikalı Esther Howland’ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok fazla önem kazanmış, sevgililer günü tüm dünyada ticaretin canlandığı bir dönem haline gelmiştir.

Sevgililer Günü Ne Zaman, Hangi Gün 2022 Sevgililer Günü Tarihi ve Önemi

Sevgililer Günü Tarihi

Kökeni, Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” (St. Valentine’s Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, ülkemiz de dahil olmak üzere bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz