Araştırmalara göre en çok izlenen dizi türlerinin başında romantik yapımlar geliyor. Ek olarak macera, polisiye, biyografi ve korku türündeki diziler de en popüler yapımlar arasında yer almaktadır.

Sevgiliyle İzlenecek Türk ve Yabancı Dizi Önerileri

A- Romantik Dizi Önerileri

1- Aşk 101

Ahmet Katıksız, Umut Aral ve Deniz Yorulmazer’in yönetmenliğini üstlendiği Aşk 101 dizisi, bir lisede yaşananları konu ediniyor. Sadece bir sezon sürmesine rağmen büyük ses getiren yapımın Imdb puanı 7.5

2- Summertime

Avrupa yapımlarından biri olan Summertime İtalya’da çekildi. Summer adlı genç bir kızın yaz tatilinde yaşadıklarını anlatan dizinin senaryosunu Enrico Audenino ve Sofia Assirelli yazdı.

3- Emily in Paris

Bu yıl 2. sezonu yayımlanan Emily in Paris, romantik komedi türündeki en iddialı diziler arasında yer alıyor. Dizide başrolleri Philippine Leroy, Beaulieu, Lily Collins ve Lucas Bravo paylaşıyor.

B- Türk Dizileri

1- Şahsiyet:

”İnsanın belleği şahsiyetidir. Hafızasını kaybeden insan benliğini de yitirir.” sözleriyle başlayan Şahsiyet’in senaryosunu romanlarıyla tanıdığımız Hakan Günday yazdı. Cansu Dere, Haluk Bilginer, Şebnem Bozoklu ve Metin Akdülger gibi yıldız isimlerin yer aldığı Şahsiyet dizisinin Imdb puanı 9.1

2- Bir Başkadır

İstanbul’da ile ”taşra” ile ”metropol” arasındaki farklılıkları anlatan Bir Başkadır dizi, son yılların en çok izlenen yerli dizilerinden biri oldu. Özellikle Öykü Karayel’in oyunculuğuyla büyük beğeni topladığı Bir Başkadır dizisinin yönetmen koltuğunda Berkun Oya oturuyor.

3- Dip

Toplam 8 bölümden oluşan Dip dizisinde, görevi intihar etmek isteyenleri yaşama döndürmek olan bir polis memurunun gizem ve gerilim dolu hikayesi anlatılıyor. Dizide Poyraz Karayel dizisinden tanıdığımız İlker Kaleli’ye Neslihan Atagül, Can Gox ve Defne Kayalar gibi ünlü isimler de eşlik ediyor.

4- Kulüp

1950’lilerin Türkiye’sine ışık tutan Kulüp, 2021 yılının en çok izlenen Türk dizisi oldu. Kostümleri, dekorları, oyunculukları ve müzikleriyle hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden tam not alan Kulüp’te 6 – 7 Eylül olaylarının nedenleri de anlatılıyor.

C- Aksiyon – Macera Dizi Önerileri

1- Peaky Blinders

1. Dünya Savaşından sonra İngiltere’de ortaya çıkan Peaky Blinders adlı bir çetenin illegal faaliyetlerini anlatan yapımın ilk sezonu 2013 yılında yayımlandı. Colm McCarthy, Tim Mielants ve Otto Bathurst’un yönettiği dizi,2020 yılında NME En İyi Tv Şovu ve BAFTA En İyi Drama Dizisi ödüllerine layık görüldü.

2- Suburra

3 sezon süren Suburra dizisi, 2015 yılında gösterime giren aynı adlı filmden uyarlandı. Tam adı: Suburra: Blood on Roma adlı dizide, yolları kesişen Aureliano, Adami ve Spandino adlı üç gencin işlediği suçlar anlatılıyor. Çekimleri Roma’da yapılan dizinin Imdb puanı 7.9.

3- Black Summer / Kara Yaz

Karanlık bir gelecekte geçen Black Summer dizisi, hem zombilere karşı hayatta kalma savaşı veren hem de kayıp kızını bulmaya çalışan bir annenin yaşadıklarını konu ediniyor.

4- Hanna

Yönetmenliğini Sarah Adina Smith, Anders Engström ve Jon Jones’un üstlendiği Hanna dizisinde, mafyaya karşı tek başına mücadele eden Hanna’nın aksiyon dolu öyküsü anlatılıyor. Esme Creed Miles, Mireille Enos, Joel Kinneman, Khalid Abdalla gibi yıldız isimlerin yer aldığı dizi katıldığı uluslararası festivallerden birçok ödül kazandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz