Hem Android hem de IOS ile uyumlu olan mobil oyunlar birçok türe ayrılır. Zeka oyunları dışında şans ve strateji oyunları da hiçbir ücret ödemeden oynanabilir.

Sevgiliyle Online Mobil ve Bilgisayar ile Oynanacak Oyun Önerileri

Sevgiliyle Oynanabilecek Zeka Oyunları

1- Bil ve Fethet

Sadece Facebook’ta oynanabilen Bil ve Fethet oyunu, hem arkadaşların hem de sevgililerin en çok oynadığı oyunlar arasında yer alıyor. Bu oyunda amaç yöneltilen sorulara hızlı ve doğru bir şekilde cevap vermektir. Tarih, coğrafya, kültür, sanat, müzik, edebiyat gibi alanlardan sorulan soruları doğru yanıt verenler, kalelerini korurken rakip oyuncuların kalelerini fethetme şansı da buluyor.

Hem eğlendiren hem de yeni bilgiler edinmenizi sağlayan bu oyunu sevgilinizle birlikte oynamak için Facebook üyesi olmanız yeterli. Bil ve Fethet, en az iki, en fazla dört kişiyle oynanabiliyor.

2- Words With Friends

Türkçe karşılığı Arkadaşlarla Kelimeler olan Words With Friends, özellikle gençlerin tercih ettiği en popüler oyunlar arasında yer alıyor. Kelimelerle arası iyi olan, Türkçe dışında yabancı kökenli sözcüklere hakim olanların büyük bir keyifle oynadığı bu oyunda, amaç çıkan harflere göre yeni kelimeler türetmek.

Words With Friends’te Türetilen kelimeler ne kadar uzunsa, oyuncular o kadar fazla bonus kazanıyor. Oyuncuların puan kazanması için, türetilen kelimenin daha önce çıkmaması ve anlamlı olması gerekiyor.

3- QuizUp

Sevgililer ve yakın arkadaşlar için özel olarak tasarlanan QuizUp hem Türkiye’de hem de dünya genelinde en fazla oynanan bilgi oyunlarından biridir. Oyuna başlamadan önce, sevgililerden birinin bir test oluşturması gerekiyor. Bu testte hazırlanan soruların tamamı sevgiliye özel olmalı. Örneğin: ”Tanışma yıldönümümüz ne zaman?”, ”En sevdiğim film / yönetmen kim”, ”ya da ”Seninle gittiğimiz ilk film hangisiydi” gibi sorular hazırlayarak, sevgilinizin sizi ne kadar tanıdığınızı öğrenebilirsiniz.

4- Chess / Satranç

Satrançta her oyuncunun sekiz piyonu, ikişer atı, kalesi, fili ve birer tane şah ile veziri vardır. Amaç şahı korumak ve rakip oyuncuyu şah mat yapmaktır.

Sevgiliyle Oynanabilecek Şans Oyunları

1- Tavla

8. yüzyılda Hindistan’da bulunan ve günümüzde halen en popüler oyunlardan biri olan tavla da mobil ve bilgiler ile oynanabilecek oyunlar arasında yer alıyor. Tavlada amaç on beş tane pulu kendi önüne toplamak ve yüksek zarlar atarak pulları, rakip oyuncudan önce toplamak. ”Kız tavlası” adıyla bilinen tavla oyunu da birçok internet sitesinden üye olmadan ve ücret ödemeden oynanabilir.

2- Ludo King

Bizde daha çok Kızma Birader adıyla bilinen Ludo King’te her oyuncunun farklı renkte dört piyonu vardır. En yüksek zarı atan oyuna başlar. Oyunda amaç, dört piyonunu varış noktasına taşımaktır. Bu nedenle, Ludo King oyununda yüksek zar atmak, büyük önem taşır. Kızma Birader oyununda, tavladaki gibi rakip oyuncunun piyonunu kırabilirsiniz. Kırılan piyon, varış çizgisine ne kadar yakın olursa olsun, en baştan başlamak zorunda kalır.

3- Okey

Okey de yılların eskitemediği oyunlar arasında yer alıyor. Okey oyununu sevgilinizle rakip olarak da eşli olarak da oynayabilirsiniz. Birçok çeşidi bulunan bu oyunda, elindeki taşlarla iki 3’lü iki 4’lü, ya da bir 5’li üç 3’lü yapan, o eli kazanır. Okey atarak ya da çifte giderek bitenler, daha fazla puan kazanır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz