Ziya isminin anlamı, Aydınlık, nur ve ışık demektir. Arapça kökenli olan Ziya ismi taşıyanlar oldukça çok sayıda bulunmaktadır. Karar vermekte güçlük çekmeyen yapısı, mantıklı davranışlarıyla iş ve özel hayatında aranan kişilerdir. Ziya adı taşıyanlar ön yargısını kontrol edebilen mantıklı kişilerdir. Kin gütmeden dinleyip anlamadan karar vermemektedir.

ZİYA İSMİNİN ANLAMI NEDİR VE ZİYA NE DEMEK?

Ziya isminin anlamı, Nur- ışık ve aydınlık demektir. Yeni doğacak bebeğine isim arayanların tercihi olan Ziya isminin kökeni Arapçadır. Ziya ismi taşıyanlar akademik başarılara imza veren, yüksek algı ve mantıklı kişilerdir. Kırılgan iç dünyası hassas ve unutmayan yapısıyla takıntı derecesinde hüzünlü olabilmektedir. Aydınlık, ışık, nur anlamı taşıyan Ziya ismine sahip olanlar güvenilir kişilerdir.

ZİYA ADININ ÖZELLİKLERİ, ANALİZİ VE KÖKENİ

Ziya adının özellikleri arasında mantıklı, atılgan ve karar verebilme gücü yüksekliği bulunmaktadır. Enerjik yapılı, kırılgan ve okumayı seven kişilerdir. Akademik gelişim konusunda öncülük eden Ziya adı taşıyanlar atılgan kişilik taşımaktadır.

ZİYA ADININ ANALİZİ

Z= Alçak gönüllü, dost canlısı ve aranan,
İ= Yardımsever, planlı, programlı,
Y= Dinlemeden karar vermeyen, mantıklı ve kin gütmeyen,
A= Kararlarına saygı duyulan, sakin ve üretken kişilik özelliğine sahip olan,

KÖKENİ

Ziya adının Kökeni Arapçadır. Kur’an’da geçip geçmediği de merak konusudur. Ziya ismi Kur’an’da geçmektedir. Bu konuda hassasiyeti bulunan aileler ise güvenle yeni doğan bebeklerine Ziya adını verebilirler.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz