adet-donemi-nedir

Adetliyken hamile kalınır mı, saç yıkanır mı, ilişkiye girilir mi? Adet dönemi hakkında en doğru bilgilere sahip misiniz? ‘Yüksek Topuklar’ olarak size, özel günleriniz için size güvenilir bilgiler soruyoruz.

Adetliyken hamile kalınır mı?

Adetliyken hamile kalmak oldukça düşük bir ihtmaldir. Ancak, dikkatli olmakta fayda var, özellikle hamilelik planlamıyorsanız!

Adetliyken ilişkiye girmek günah mı?

Kuran-ı Kerim’de adetliyken ilişkiye girmek, “Kadınlarınıza ay halindeyken yaklaşmayın” ayetiyle yasak kılınmıştır. Bu sebeple günahtır.

[wp_ad_camp_2]

Adetliyken ilişkiye girmek zarar verir mi?

Adet döneminde kadın vücudu mikroplara karşı savunmasızdır, erkek cinsel organındaki olası hastalıkları kapabilir. Ayrıca, zorlanma sonucu adet sancısı artar, kanama çoğalabilir.

Adetliyken banyo yapılır mı?

Adet döneminde banyo yapmak hem ruh hem beden sağlığınız için gereklidir. Olası kötü kokulardan arınırsınız, kan akışı olumlu etkilenir, adet sancısı azalır.

Adetliyken spor yapılır mı?

Evet, adetliyken spor yapılır hem de adet öncesi sinirlilik hallerini en aza indirir, adet sancılarını azaltır. Rahim içi kaslar gevşer, çok daha rahat adet dönemi yaşarsınız.

Adet dönemi kaç gün sürer?

Adet süresi kişiden kişiye değişmektir, kimi kadınlarda 3 gün kimi kadınlarda 8 gün sürmektedir. Ancak, her ay adet süreniz değişiyorsa, doktora danışmanızda fayda var.

adet-sancisi-banner

İlk adet olunca doktora gidilir mi?

İlk adet olduğunuzda ağrılar, kesik kanamalar olabilir. Ama sizi aşırı derecede rahatsız ediyorsa, kadın doğum uzmanına danışabilirsiniz.

Adetliyken denize girilir mi?

Adetliyken denize girmek mikrop kapmanıza sebep olmaz. Ancak, tampon kullanmak şarttır. Eğer bakireyseniz, tampon kullanamazsınız. Bu yüzden sadece güneşlenin. Hijyenik pedle denize, havuza girmek iyi bir fikir değildir.

Adet öncesi sendromun tedavisi var mıdır?

Evet, beslenme ve yaşam tarzınıza özen göstererek adet öncesi sendrom (PMS) tedavisini yapabilirsiniz. Endorfin, serotonin gibi mutluluk hormonlarını salgılatan pancar, muz, ceviz, keten tohumu, kivi, somon balığı gibi besinleri bol bol tüketebilirsiniz.

adetliyken-banner

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz