Hamile kalmak isteyenler için sağlıklı beslenme çok önemlidir. Özellikle doğurganlığı artıran besinleri tüketerek hamile kalmak daha kolay hale gelebilir. Peki, doğurganlığı artıran besinler nelerdir? ‘Yüksek Topuklar’ olarak doğurganlığı artırarak hamile kalmanızı kolaylaştıracak besinleri listeledik.

Beslenme alışkanlığı doğurganlığı etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Çinko, kalsiyum, magnezyum, B, C ve E vitaminleri içeren besinler tüketmek hem cinsel yaşamınızı güçlendirir hem de doğurganlığınızın artmasını sağlar. İşte doğurganlığı artıran besinler:

Fındık, ceviz ve badem: Sağlıklı yağ içeren fındık, badem ve ceviz içerdikleri E vitamini sayesinde daha sağlıklı bir cinsel hayata sahip olursunuz. Aynı zamanda E vitamini erkeklerdeki kaliteli sperm üretimini artırır.

Kuru baklagiller: Mercimek, börülce gibi kuru baklagiller protein ve demir açısından zengindir. Aynı zamanda B vitamini, magnezyum ve kalsiyum içerirler. Kuru baklagilleri beslenmenize ekleyerek doğurganlığınızı artırabilirsiniz.

Yumurta: Yumurta, protein, A ve D vitaminleri içerir. Özellikle A vitamini üreme için gerekli bir vitamindir. Doğurganlığınızı artırmak kahvaltılarınıza bir yumurta ekleyebilirsiniz.

Sağlıklı yağlar: A, D, E ve K vitaminleri yağda çözünen vitaminler olduğu için bu süreçte mutlaka sağlıklı yağlar tüketmelisiniz. Özellikle kandaki D vitamini oranının yeterli miktarda olması kısırlığın önüne geçiyor. Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, avokado yağı gibi yağlarla vitamin alımınızı destekleyebilirsiniz.

Bulgur: Bulgur, B vitamini bakımından zengindir. B vitamini kan şekerini dengeler ve metabolizma için faydalıdır. Doğurganlık için gerekli olan hormonların salgılanmasına yardımcı olur.

Somon: Balıkta özellikle somon balığında bulunan Omega 3 sayesinde doğurganlığınızı artırabilirsiniz. Yeterli miktarda Omega 3 alımı, kaliteli yumurta ve sperm üretimini artırır. Somon dışında Omega 3 içeren balıklar da vardır. Ancak bu balıklar arasında seçim yaparken düşük cıvalı olmalarına dikkat etmelisiniz.

Doğurganlığı artırmak için ne yapmalı?

  • Sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Güne mutlaka sağlık bir kahvaltıyla başlayın. Ara öğünlerinizi ihmal etmeyin.
  • Asitli ve kafeinli içecekleri içmeyi bırakın. Gün içinde kahve içmeden yapamıyorsanız, bir fincanı geçmeyin.
  • Ginseng, papatya, rezene, yasemin çayı gibi bitki çayları cinsel hayatınıza destek verir. Günde 2-3 fincan içebilirsiniz.
  • Mevsiminde sebze ve meyveler tüketmeye çalışın.
  • Kilo kontrolü yapın. Fazla kalori alımından kaçının.
  • Sağlığınız için günde 2-3 litre su içmeye özen gösterin.
  • Sigara, alkol gibi alışkanlıklardan uzak durun.
  • Hareket edin. Yürüyüş veya spor yapın.
  • Stresten uzak durmaya çalışın.

Doğurganlığı artıran besinlere ve önerilere dikkat etmenize rağmen hamile kalamıyorsanız mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünüp, profesyonel bir destek almanızı tavsiye ederiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz