dogum-kontrol-hapi

Doğum kontrol hapı, hamile kalmayı önlemek ve kadın hastalıklarında hormon düzenlemek için kullanılıyor. Peki, doğum kontrol hapı kilo aldırır mı? “Yüksek Topuklar” kadın sitesi olarak, doğum kontrol hapı hakkında merak ettiklerinizi açıklıyor, ödem söktürmeye yardımcı tavsiyeler sunuyoruz.

Doğum kontrol hapı, hormonlar üzerinde etkili olduğu için bazı kadınlarda ödem tutulmasına, kilo almaya sebep olabilir. Ancak, bazı püf noktalarına dikkat ederek doğum kontrol hapının kilo aldırma gibi yan etkilerini azaltabilirsiniz.

Her gün 15 bardak su için:Su içmenin faydalarından biri, vücudun ödem tutmasını önlemektir. Özellikle, doğum kontrol hapı kullanan kadınların günde 15 bardak su içmesi tavsiye edilmektedir.

Sigara içmeyi bırakın: Doğum kontrol hapının prospektüsünü okursanız, 35 yaş üzerinde ve sigara kullanan kadınlarda risk faktörü olabileceğini görürsünüz. Hem genel sağlığınız için hem risklerden korunmak için sigarayı bırakmanızı öneriyoruz. Dilerseniz, sigarayı bırakmanın yolları haberimizi okuyup bilgi alabilirsiniz.

Tuz ve şeker tüketimini azaltın: Doğum kontrol hapı kullanın veya kullanmayın, ödem tutulmasının sebeplerinden biri aşırı tuz ve şeker kullanımıdır. Kilo kontrolü ve sağlıklı yaşam için günden güne tuz ve şeker tüketimini azaltmanız faydalı olacaktır. Özellikle, yemeklerinizde tuz yerine baharat kullanmak, sağlık açısından iyi bir adımdır.

TIKLA OKU: TATLI İSTEĞİNİ KESMENİN YOLLARI

Ödem söktürücü besinler yiyin: Zencefil, zerdeçal, portakal, limon, maydanoz, roka gibi besinler ödem söktürmeye yardımcı olur. Eğer doğum kontrolü hapı kullanıyorsanız, her gün bir öğünde C vitamini içeren ve ödem söktüren besinler tüketmeniz gerekir. Örneğin, kahvaltıda bir avuç içi kadar maydanoz yemek, ara öğünde orta boy bir portakal yemek veya her sabah aç karna limonlu su içmek faydalıdır.

detoks-suyu-1

Kilo verdiren detoks suyu için: Kilo vermek, ödem söktürmek ve sağlığını korumak isteyen kadınlar her gün detoks suyu içiyor. Bu ekonomik ve doğal yöntemi siz denediniz mi? Aşağıdaki örnek detoks suyu tarifini her gün yapıp içerseniz, doğum kontrol hapının yan etkilerinden korunacağız gibi daha kolay kilo verebilirsiniz.

Malzemeler,

  • 1 litre oda sıcaklığında su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 dilim kabuklarıyla birlikte portakal
  • 1 çay kaşığı çörek otu

Hazırlanışı,

  1. Tüm malzemeleri sürahiye alıp karıştırın.
  2. Sürahinin kapağını kapatın.
  3. En az 5 saat veya geceden sabah kadar bekletin.
  4. Gün boyunca bardak bardak içip bitirin.

Her gün yeni malzemelerle detoks suyu yapın. Dilerseniz, mandalina, limon, greyfurt, elma sirkesi, nar, zencefil, zerdeçal gibi besinlerle detoks suyu hazırlayabilirsiniz.

Toksinlerden vücudunuzu arındırın: Eğer bir sağlık engeliniz yoksa, haftada bir kez saunaya girerek vücudunuzu toksinlerden arındırabilirsiniz. Sıcak suyla duş alabilirsiniz. Ayrıca, her gün 45 dakika tempolu yürüyüş yapıp terlemek, vücuttan ödem ve toksin atmaya yardımcı olur.

Umarız, doğum kontrol hapları kilo aldırır mı hakkında verdiğimiz bilgiler hayatınızı kolaylaştırır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz