Sevgili emziren anneler, detoksumuzun birinci günü başladı. Sizler için anne sütünü artıran, tokluk veren ve kilo vermeye yardımcı olan bir emziren anne diyet programı hazırladım. İyi sonuç almak için saat başı bir bardak su için ve bebeğiniz uyuyunca yarım saat hareket edin. Emeklerimiz boşa gitmesin 🙂

Emziren annelerin diğer kişilere göre daha sık aralıklarla yemek yemesi gerekir. Öğünler ise tam besleyici ve doyurucu olmalıdır. Buna bağlı olarak, detoksu emziren annenin ihtiyaçlarına göre hazırladım. Güvenle uygulayın, aç kalmadan korkmayın. “Detoksta çok yemek var bu yüzden kilo veremem” diye düşünmeyin, çünkü hepsini özel olarak seçtim.

İkinci gün listesini yazının sonuna ekledim, bağlantıya tıklayıp görebilirsiniz.

Uyanınca:

Metabolizmayı uyandırmak için aç karnına bir su bardağı oda sıcaklığında su için. Unutmayın ki, su içmek hem anne sütünü artırır hem kilo vermeye yardımcı olur.

Kahvaltı:

Uyandıktan sonraki yarım saat içinde mutlaka kahvaltı yapmalısınız. Örneğin, sabah sekizde uyandığınızı varsayalım: En geç sekiz buçuk gibi kahvaltıya başlamalısınız.

Emziren anne detoksunun ilk gününde klasik bir kahvaltı olsun ki detoksa alışma sürecini daha kolay atlatalım.

Bunun için: iki adet haşlanmış yumurta, üç yemek kaşığı lor peyniri, üç adet yeşil biber, bir yemek kaşığı doğranmış dereotu ve bir adet salatalık ile kahvaltı yapın. Yanında ise bir dilim tam buğday ekmeği yiyebilirsiniz. Çok açık olmak kaydıyla şekersiz siyah çay veya bir fincan rezene çayı içebilirsiniz.

Aklınızda olsun: Emziren anne, diğer kişilere göre daha çok acıkır çünkü emzirirken kalori yakar. Bunun için sağlıklı kaynaklardan enerji almanız çok önemlidir. Günde iki yumurta, emziren anne için uygun kaloridedir.

Birinci ara öğün:

Kahvaltıdan iki saat sonra yani saat on gibi bir yemek kaşığı kuru üzüm ve bir yemek kaşığı fındık ile ara öğün yapın. Yanında bir fincan rezene veya hibisküs çayı için.

Tarifi ise: Bir su bardağı sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı rezene veya hibisküs ekleyip beş dakika demleyin. Şifa niyetine için.

Öğle yemeği:

Öğle yemeğini saat bir gibi yapabilirsiniz. Anne sütünü artırmaya ve kilo vermeye yardımcı bulgur pilavı var. Tarifini herkes bildiği için tekrar yazmayacağım ancak az yağlı olmasına özellikle dikkat edin. Miktarı biraz fazla yapabilirsiniz çünkü akşam yemeğinde de bulgur pilavı var. Yanında ise zeytinyağlı kabak yemeğimiz var. Kabağın kalorisi düşüktür, su oranı yüksektir ve kilo vermek için mükemmel bir besindir.

Tarifi ise: İki adet orta boy kabağı küp şeklinde doğrayıp yayvan bir tencereye alın. Küçük boy bir kuru soğan ve küçük bir diş sarımsağı küp küp doğrayıp kabakların üstüne serpin. Bir tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı su ve bir yemek kaşığı doğranmış dereotu ilave edin. Kısık ateşte, kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

Özetle: Doyana kadar zeytinyağlı kabak yemeği ve 4 yemek kaşığı bulgur pilavı yiyin. Yanında bir bardak ayran içebilirsiniz. Bulgur pilavı olduğu için bu öğünde ekmek yoktur.

İkinci ara öğün:

Öğle yemeğinden üç saat sonra yani saat akşamüstü dört gibi bir su bardağı tahinli süt için. Bu, anne sütünü artırmaya ve tok hissetmeye yardımcı olur. Ayrıca, kilo vermeyi destekler.

Tarifi ise: Bir su bardağı sıcak sütün içine bir tatlı kaşığı tahin ekleyip iyice karıştırın. Dilerseniz, hoş koku vermesi için yarım çay kaşığı toz tarçın ilave edebilirsiniz.

Akşam yemeği:

Eğer gündüzden zeytinyağlı kabak yemeği ve bulgur pilavı kalmışsa, yanında bir büyük kase salata yaparak akşam yemeğini yiyebilirsiniz. Eğer, kalmamışsa, aşağıdaki tarifle zeytinyağlı patlıcan yemeği yaparak doyana kadar yiyebilirsiniz.

İki adet patlıcanı alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Küçük bir diş sarımsak ve üç adet domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Tencereye patlıcanları alıp üzerine sarımsak ve domatesleri yayın. Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin.

Üçüncü ara öğün:

Bir kase yoğurda, bir tatlı kaşığı tane keten tohumu ekleyip karıştırın. Akşam yemeğinden iki saat sonra yani saat dokuz gibi yiyin. Ardından bir büyük bardak su için.

Detoksun ikinci gününe hazırlık:

Detoksun ikinci gününde içmek için emziren annelere kilo verdiren çay tarifi ve ceviz suyu hazırlayacağız. Geceden yapalım ki sabaha kadar beklesin ve özlerini iyice bıraksın.

Malzemeler: 1 yemek kaşığı tane kuşburnu, 1 yemek kaşığı doğranmış kuru incir, 1 tatlı kaşığı rezene, 1 adet çubuk tarçın, 1 litre sıcak su.

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri sürahide karıştırın. Geceden sabaha kadar bekletin. Ertesi gün süzün. Ana ve ara öğünlerden önce bir bardak, soğuk olarak için.

Emziren anneler için ceviz suyu hazırlayalım ki hem tokluk veriyor hem kilo vermeye yardımcı oluyor. Bunu her akşam yapacağız, unutmamak için telefonunuza ceviz suyu alarmı kurabilirsiniz.

TIKLA OKU: KİLO VERDİREN CEVİZ SUYU TARİFİ

Emziren anne detoksu ikinci gün listesini yayınladım. 7 gün sürecek bu programın listelerini her gün yayınlıyorum ve bu şekilde sonuna ekleyeceğim.

TIKLA GÖR: Emziren anne detoksu ikinci gün listesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz