Emziren anne detoksunu yapan takipçilerimden harika mesajlar alıyorum. Anne sütü artarken fazla kilolar buhar olup uçuyor! Hepinizi tebrik ediyorum ve dördüncü gün listesini paylaşıyorum.

Uyanınca:

Diğer günlerde olduğu gibi uyanınca, geceden hazırladığınız ceviz suyunu içip cevizi yiyin. Emziren anne detoksu bittiğinde bile, her sabah ceviz suyu içmeye devam edebilirsiniz.

Kahvaltı:

Bugünün kahvaltısında herkesin çok sevdiği menemen var. Detoks yaparken elbette menemen yiyebilirsiniz. Özellikle, domates piştiğinde kalp sağlığına faydalı likopen maddesi artar. Alerji riski azalır.

Üç adet küçük boy domates, bir adet yumurta, bir tatlı kaşığı zeytinyağı, üç adet yeşil biberle menemeni hazırlayın.

Menemenin yanında bir kalın dilim karpuz veya kavun, üç yemek kaşığı lor peyniri, bir dilim tam buğday ekmeği ve yedi-sekiz adet siyah zeytin yiyebilirsiniz. Açık siyah çay veya isteğe göre rezene, papatya içebilirsiniz.

Aklınızda bulunsun: Detoks yaparken tuz tüketimine dikkat etmek gerek, mümkün olduğunca az kullanın.

Ara öğün:

Üniversitede yapılan klinik deneylerle yağ yakıcı etkisi kanıtlanmış kimyon çayını ara öğünde için. Dünkü listesinin sonunda tarif için bağlantı vermiştim, yine sayfanın sonuna ekliyorum. Linke tıklayıp kimyon çayı tarifini görebilirsiniz.

Yanında ise bir avuç içi kadar badem veya fındık yiyin. Kaliteli protein alarak hem anne sütünü artırır hem sağlıklı kilo verebilirsiniz.

Öğle yemeği:

Dördüncü günün öğle yemeğinde herkesin sevdiği bol yeşillikli kısır var. Hem diyette hem detoksa ölçüsüne dikkat ederek kısır yiyebilirsiniz. Sadece, hazır nar ekşisi kullanmayın çünkü içinde şeker var. Bunun yerine ekşilik vermesi için limon suyu veya sumak kullanın.

Bilenler illa ki vardır ancak yine de tarifini yazayım:Bir çay bardağı ince bulguru kaseye alıp üzerine bir çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın. Bulgur şişene kadar bekletin.

Bu sırada bir tatlı kaşığı zeytinyağında bir adet küçük boy doğranmış soğanı kavurup üzerine bir tatlı kaşığı domates salçası ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Şişen bulgurla kavrulmuş salçayı iyice karıştırın. Baharat olarak sumak, karabiber, az miktarda tuz, kekik, sumak kullanabilirsiniz.

Dilediğiniz kadar kıvırcık, salatalık ve dereotunu doğrayıp bulgurla karıştırın ve kısır hazır.

Yanında bir bardak ayranla ama kesinlikle ekmek olmadan doyana kadar kısır yiyebilirsiniz. Eğer kısır kalırsa, akşam yemeğinde de yiyebilirsiniz.

İkinci ara öğün:

Tahin, anne sütünü artırmaya ve tokluk vermeye yardımcı bir besindir. Önceki günlerde yaptığımız tahinli sütü, bugün ikinci ara öğün olarak hazırlayın. Tarifini tekrar vereyim: Bir su bardağı sıcak süt ve bir tatlı kaşığı tahini karıştırıp afiyetle için. Dilerseniz, bir çay kaşığı bal veya yarım çay kaşığı toz tarçın ekleyebilirsiniz.

Akşam yemeği:

Bugün akşam yemeğimizi hafif tutalım çünkü zaten gündüzden kısırla karbonhidrat aldınız, akşam ara öğününde protein de var.

Dereotu, kıvırcık, roka, domates, salatalık gibi yeşilliklerle salata yapın. Doyuruculuğunu artırmak için lor peyniri ve kuruyemiş ilave edin. Detoks yapıyoruz, her zamankinden farklı besleneceksiniz tabii ki 🙂

Üçüncü ara öğün:

Sumaklı yoğurt kürü, emziren anneler için mükemmel bir zayıflama tarifidir. Tadı güzeldir, ödem söktürücü ve yağ etki gösterir. Emziren anne detoksu bittiğinde bile sumaklı yoğurt kürü yapmaya devam edebilirsiniz.

Tarifi ise çok kolay: Bir kase yoğurda bir tatlı kaşığı dolusu sumak ekleyin, akşam yemeğinden iki saat sonra yiyin.

TIKLA OKU: YAĞ YAKICI KİMYON ÇAYI TARİFİ

Beşinci gün için hazırlıklar:

Her zamanki gibi geceden ceviz suyunu hazırlayın. Sabah içeceksiniz.

Emziren anne detoksunda muhteşem bir tatlı tarifimiz var: İncir uyutması! Probiyotik özelliğe sahip bu tatlı hem doğal enerji verir hem bağırsak sağlığı için faydalıdır.

TIKLA OKU: DİYET İNCİR UYUTMASI TARİFİ

Kilo vermek isteyen emziren anneler, detoks programını uyguluyor. Sosyal medyada harika mesajlar alıyorum. Sağlıklı zayıflamanın kolay olduğunu gören anneler çok mutlu oluyor. Bugün, diyetimizin beşinci günüyle devam ediyoruz.

TIKLA OKU: Emziren anne detoksu beşinci gün listesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz