Güne kahve içerek başlamayı seviyorsanız, kahvenin faydalarını öğrenmek sizi çok mutlu edecek! En yakın arkadaşınız ‘Yüksek Topuklar’ olarak bilimsel araştırmalara göre kahvenin faydalarını açıklıyoruz. Bonus olarak ise yağ yakıcı kahve tarifini sunuyoruz. Haydi başlayalım!

  • Kahve metabolizmayı hızlandırır

Kahve, metabolizma hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Kilo vermek ve formunu korumak isteyenler için mükemmel bir içecektir. Yapılan bilimsel araştırmalar, kafein içeren kahvenin metabolizma hızını %10 daha fazla yükselttiğini göstermiştir.

  • Kahve mutluluk ve enerji verir

Kahve, mutluluk hormonlarından biri olan dopamin salgısını artırır. Bu sayede kendinizi daha enerjik ve mutlu hissetmenize yardımcı olur. Bilimsel deneylere göre, düzenli kahve içenlerin depresyona yakalanma riski %20 oranında düşmektedir. Ancak, dikkat edilmesi gereken nokta şudur: Günde 2 fincandan fazla kahve içmemelisiniz.

  • Kahve karaciğere faydalıdır

Kahve, içerdiği antioksidan özlerle karaciğer sağlığına faydalıdır. Kansere karşı koruyucu özelliği olduğu için karaciğer kanseri riskini %35 oranında düşürdüğü görülmüştür. Ancak, kahvenin yanında mutlaka büyük bir bardak su içmelisiniz ki vücutta sağlıklı şekilde emilimi gerçekleşsin.

kahve-kardan-adam

  • Kahve zihin açıklığı verir

Kahvenin içeriğindeki kafein maddesi, hızlıca vücutta işlenir ve beynin daha aktif çalışmasına yardımcı olur. Zihin açıklığı veren kahve, noradrenalin ve dopamin salgısını artırır. Bu sayede konsantrasyon gerektiren işlerde daha başarılı olursunuz.

  • Kahve performansı artırır

Spordan önce bir fincan kahve içmek, kafein etkisiyle vücut performansını artırır. Daha uzun süre spor yapmanıza olanak sağlar. Metabolizma hızlandırdığı için spordan daha fazla verim almanıza yardımcı olur.

  • Kahve tatlı isteğini keser

Sade veya sütlü kahve, tatlı isteğini kesmeye yardımcı olur. Çünkü, beyne doygunluk sinyali gönderir. Mutluluk hormonları salgılanmasını artırır. Bu sayede, tatlı yemeye gerek kalmadan mutluluk ve doygunluk hissedilir.

  • Alzheimer hastalığı riskini düşürür

Yapılan bilimsel çalışmalar, düzenli kahve içenlerin Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin daha düşük olduğunu göstermiştir. Beyni ve hafızayı uyaran kahve, zihnin daha aktif çalışmasına yardım eder. Böylece sinir ve beyin sisteminin sağlıklı kalmasına faydalıdır.

turk-kahvesi-diyeti

Peki, hangi kahve faydalıdır?

Şimdiye kadar kahvenin faydalarından bahsettik; ancak kahve türünün çok iyi seçilmesi gerekir. Öncelikle, şekerli ve şuruplu kahvelerden kesinlikle uzak durmalısınız. Bu tür kahveler sağlığa zararlı olduğu gibi kilo almaya sebep olur.

Piyasada bolca bulunan kimyasal madde içeren ikisi bir arada, üçü bir arada kahveler sağlığa zararlıdır. Çünkü, aslında bu paketlerin içindeki saf kahve değil, işlenmiş kimyasal maddedir.

Nescafe Gold veya Klasik gibi kahveler bir nebze daha sağlıklıdır. Sütlü veya sade olarak tercih edebilirsiniz.

En güzeli, Türk kahvesi veya filtre kahve içmektir. Çünkü, Türk kahvesi saftır, kimyasal madde içermez. Yukarıda saydığımız kahvenin faydalarını sunar. Aynı şekilde filtre kahve sağlık ve zayıflama için mükemmel bir kahvedir.

Kahve nasıl içilmelidir?

Kahve çok faydalı bir besin olsa bile, sağlığa zarar vermemesi için aşağıdaki noktalara dikkat edilerek içilmesi gerekir:

  • Kahveye şeker, şurup veya tatlandırıcı eklemeyin.
  • Süt tozu kullanmayın, gerçek sütle kahve yapın.
  • Günde en fazla 2 fincan kahve için.
  • Kahvenin yanında mutlaka büyük bardakla su için.
  • Tansiyon hastalığınız varsa, kahve içmeyi azaltın.
  • Uyku kaçırdığı için akşamları kahve içmeyin.
  • İkisi, üçü bir arada gibi hazır kahveler içmeyin.
  • Türk kahvesi veya filtre kahve tercih edin.
yag-yakici-kahve

Evde yağ yakıcı kahve nasıl yapılır?

Kahvenin metabolizma hızlandırıcı etkisinden bahsetmiştik ve en başında yağ yakıcı kahve tarifi sözü vermiştik; şimdi tutuyoruz! Sadece 3 malzemeyle hazırlanan bu yağ yakıcı kahve tarifi, düzenli kullanımda harika sonuçlar veriyor. Özellikle, spordan yarım saat önce içerseniz daha fazla kalori yakabilir, hızlı ve kalıcı kilo verebilirsiniz.

TIKLA GÖR: YAĞ YAKICI KAHVE TARİFİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz