İyi beslenme, hamile kalmayı kolaylaştıran en önemli etkenlerden biridir. En yakın arkadaşınız ‘Yüksek Topuklar’ olarak, bilimsel araştırma verilerine göre hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekleri sizlerle paylaşıyoruz. Her gün, bu mucizevi besinleri tükettiğinizde hem ruh haliniz güzelleşecek hem hamile kalmanız kolaylaşacaktır.

Mercimek

Bitkisel protein ve demir içeren mercimek, hem hamileyi hem kilo vermeyi kolaylaştırır. Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi tarafından yapılan bilimsel çalışma, bitkisel protein ve demirin hamilelikteki önemli etkisini kanıtlamıştır. Mercimeği haşlayıp çorbalarda, salatalarda, ana yemeklerde kullanabilirsiniz.

Ay çekirdeği

Kadın sağlığını güçlendiren minerallerden biri olan çinkoyu içeren ay çekirdeği, adet düzensizliği giderme ve hamile kalmada etkilidir. Salatalarınıza ay çekirdeği ilave edebilir veya kahvaltıda müsliye ekleyebilirsiniz.

Somon

Yale Üniversitesi’nde yapılan bir çalışma sonucunda araştırmaya katılan, çocuk sahibi olamayan kadınların yüzde 63’ünde D vitamini eksikliği olduğu görülmüştür. Somon balığı, D vitamini içeren muhteşem besinlerden biridir. Ayrıca, her gün açık havada 20 dakika yürüyüş yapmak, ihtiyacınız olan D vitamini karşılamaya yardım eder.

Somon faydalarını öğrenmek için TIKLAYIN

Bulgur

Kan şekeri dengesizliği ve insülin direnci, hamile kalmayı engelleyen faktörlerdir. Besinlerle, doğru seçimlerle her iki sorunu çözebilir, hamileliği kolaylaştırabilirsiniz. Bulgur, glisemik indeksi düşük besinlerden biridir, kan şekerini yavaş yükseltip düşürür, B vitamini içerir ve metabolizmayı çalıştırıp kilo vermeye yardım eder.

Bulgurun mucize faydaları için TIKLAYIN

Badem

Sağlıklı yağlar ve vitaminler içeren badem, hem kadın hem erkeklerde doğurganlığı artırıyor. Ara öğünlerde yani ikindi vakti bir avuç içi badem yiyenlerin, daha kolay hamile kaldığı bilimsel deneylerde görülmüştür.

Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekleri öğrendiniz. Hamile kalmayı kolaylaştıran pozisyonları öğrenmek için hemen TIKLAYIN!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz