Döllenmiş bir yumurta, rahim duvarına tutunur. Hamilelik başladıktan kısa bir süre sonra da işaretleri gelmeye başlar. Aslında 10 gün sonra bazı işaretleri almaya başlarsınız. ‘Yüksek Topuklar’ ekibi olarak en sık görülen hamilelik belirtilerini yazdık.

 

Meme uçları

Hamile hormonları kan akımını arttırdıkça, siz meme etrafında karıncalanma hissedebilirsiniz. Bu gebeliğin erken belirtileri arasında ortaya çıkabilir.  Vücut hormon dalgalanmasına alıştıktan sonra bu his azalacaktır.

Lekeler ve kramplar

İç çamaşırınızda hafif pembe veya kahverengi lekeler fark edebilirsiniz. Ayrıca çişinizi yaparken bazı kramplar oluşabilir.

Kendinizi hasta hissedersiniz

Kendinizi yorgun ve hasta hissedebilirsiniz. Sabah bulantıları genellikle 6 haftalıkken başlar, en erken 4.haftada hissedersiniz.  Gün içinde kusma isteği ve bulantılar sinirinizi bozabilir.

Göğüslerde şişkinlik

Ortalama 6 hafta sonra göğüslerinizde ciddi oranda şişlik hissedebilirsiniz. Aslında regl dönemi öncesinde de göğüslerde şişlik olduğundan, genellikle bu belirtiler karışabilir.

Duygusal yoğunluk

Bitkin, halsiz ve yorgun hissedebilirsiniz. Özellikle hamileliğin erken dönemlerinde bebeğinizi desteklemek için vücut sizi dinlenmeye, yatmaya zorlar. Hamilelik hormonları bu durumların ayarını yapar. Yorgunluk en önemli ortak belirtiler arasında yer alır. Kendinizi bir yorganın altında kafanızı kaldırmadan uyurken bulabilirsiniz.

Sık sık idrara çıkmak

Hamileliğin 6. haftasından itibaren sık idrara çıkmak, en önemli belirtiler arasında yer alabilir. Hamilelik hormonları böbrekleri normalden daha fazla çalıştıracaktır.

Memede koyulaşma

Cilt rengindeki değişiklikler sıklıkla görülür. 8. haftadan itibaren göğüs ucu etrafında koyulaşma yaşanır. Muhtemelen fark etmezsiniz ancak vulva ve vajina derinlerinde de kırmızımsı mor bir renk değişimi olur.

Gıda istekleri ve koku değişimi

Bazı gıdaları canınız çekerken, bazı gıdalardan kaçmak istersiniz. Ağzınıza metalik bir tat gelebilir. Yiyeceklerin pişme kokuları sizi rahatsız edebilir.

Regl dönemi kaçması

Genellikle düzenli olan regl dönemlerinizde aksama ortaya çıkar. Bir ayı kaçırabilirsiniz. Hamileliğin en önemli alametlerinden biri de budur. Zamanı geçen regl dönemini dikkate almalısınız.

Test

Elbette size en iyi sonucu evde yapabileceğiniz bir gebelik testi verecektir. Artık çoğu ev gebelik testleri büyük ölçüde doğruyu gösteriyor. Test penceresinde oluşan 2 çizgi, bebek isteyeler için muhteşem bir haber olacaktır.

Hamilelik testi ne zaman yapılır öğrenmek için TIKLAYIN!

Hamilelik belirtilerini öğrendiniz. Hamilelik hakkında diğer yazılarımızı okuyun:

Hamilelikte yorgunluk ve halsizlik nasıl geçer?

Hamilelik belirtileri ne zaman başlar?

Hamilelikte yenmesi gereken mucize besinler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz