Bir bebek sahibi olmak istiyorsanız, bunun müjdesini size ilk verecek olan bir hamilelik testidir. Evde kendi kendinize yapabileceğiniz testlerin yanı sıra, kan tahliliyle sağlık merkezlerinde uygulanan testler de vardır. Peki, hamilelik testi ne zaman yapılır? İşte cevabı…

Hamilelik testleri, sizin hamile olduğunuzu nasıl anlıyor? Tüm gebelik testleri, vücuttaki koryonik gonadotropin (hCG) gebelik hormonunu ölçer. Bazı gebelik testleri, diğerlerine göre daha hassas yapılmıştır ve regl döneminden 4 gün önce veya ilişkiye girdikten 7 gün sonra da doğru sonuçlar veren testler var.

Ancak hamile testleri de kalite olarak sınıflanıyor. Aldığınız testin üzerinde kaçıncı günden sonra doğru cevap vereceği belirtilmiştir. Test üzerinde 40ml/10 ml gibi birimler yazar. Bu bilgiler testin ne kadar hassas olduğunu açıklar.

Elbette tüm evde gebelik testlerinde yanılma payı olduğunu bilmelisiniz. Hamile olmanıza rağmen, hormonun az miktarda olması negatif sonuç verebilir. Bu yüzden en sağlıklı zaman regl döngünün 15 gün sonrasında elde edilir.

Hamilelik testinde en sağlıklı olan kan testleridir. Onlar idrar testlerinden daha az yanılma payına sahiptirler. Yaklaşık 6-8 günlük gebeliği tespit edebilirler.

Hamilelik testi ne zaman yapılır, öğrendiniz. Hamilelik hakkında diğer yazılarımızı da okuyun:

Hamilelik belirtileri ne zaman başlar?

Hamile kalmanın yolları

Doğurganlığı artıran besinler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz