Uzun, dolgun, parlak ve sağlıklı saçların hayalini kuranlar için, hızlı saç uzatma yöntemlerini yazdık! Hızlı saç uzatma yöntemlerini, düzenli uygulandığınız takdirde saçlarınızın daha çabuk uzadığını göreceksiniz. ‘Yüksek Topuklar’ ekibi olarak hazırladığımız özel haberimizi hemen okumaya başlayın, uzun ve sağlıklı saçlara sahip olun!

Hızlı saç uzatma için doğal yağlardan faydalanın!

Aktarlardan satın alabileceğiniz doğal yağlar ile saçlarınıza düzenli olarak bakım yapabilirsiniz. Bu yağlar sayesinde saçınızı güçlendirebilir ve daha çabuk uzamasını sağlayabilirsiniz. Argan yağısaça faydalı doğal yağların başında gelmektedir. Argan yağı dışında, biberiye yağı, jojoba yağı, lavanta yağı gibi yağlar da saçınızın dilediğiniz uzunluğa gelmesini sağlayacaktır.

Aloe vera hızlı saç uzatma maskesi

Cilt bakımında çok sık kullanılan aloe verayı saçlarınızı daha hızlı uzaması için de kullanabilirsiniz. İşte, aloe vera ile hazırlayabileceğiniz hızlı saç uzatan maske tarifi…

Malzemeler;

  • Yarım tatlı kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 fincan aloe vera jeli

Hazırlanışı;

Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Karışımı saçlarınıza sürdükten sonra yaklaşık yarım saat bekleyin, ardından saçlarınızı durulayın. Bu maskeden tam fayda sağlayabilmek için düzenli olarak uygulayın.

Elma sirkesi saç uzatır mı?

Saçlarınızı daha hızlı uzatmak için yapacağınız tek şey, organik elma sirkesini durulama suyunuza 2-3 damla katmaktır. Elmasirkesi saç köklerini besler ve daha uzun saçlara sahip olmanıza yardımcı olur.

Saç taramak saçı uzatır mı?

Saçı taramak saç diplerine masaj yaparak kan akışının hızlanmasını sağlar. Böylece, saçlarınız beslenecek ve daha hızlı uzayacaktır. Saçlarınızı tararken kırmamak için geniş dişli fırça tercih etmeye özen gösterin.

Saç şekillendiricilerden uzak durun!

Saçlarınıza şekil vermek için kullandığınız maşa, fön makinesi, düzleştirici gibi ısı veren aletler saçın uzamasını yavaşlatır. Verdikleri ısı sebebiyle saçtaki suyun buharlaşmasına neden olur. Nemsiz kalan saçlar kırılır ve dökülür.

Uyurken saçlara dikkat!

Uyurken saçlarınızın yüzünüze ve boynunuza temas etmesinden hoşlanmıyorsunuz, biliyoruz. Ancak, gece yatarken sıkı bağlanan saçlar zamanla güçsüzleşir. Uzun ve sağlıklı saçlar için uyurken saçlarınızı mutlaka açık bırakmalısınız. Ayrıca, pamuk yastık kılıfı yerine saten yastık kılıfı saçlarınız için daha doğru bir tercihtir. Çünkü, pamuk yastık kılıfı daha fazla sürtünme yaratarak saç dökülmesini artırır.

Doğru saç yıkamaya dikkat edin!

Saçlarınızı yıkarken saç diplerinizi parmak uçlarınızla masaj yapın. Masajla saç diplerinizi uyarmış ve kan dolaşımını hızlandırmış olursunuz. Bu sayede saçlarınız daha hızlı uzar. Duştan çıkmadan önce saçlarınızı birkaç dakika soğuk suyla durulayın. Bu sayede nemi saçınıza hapsetmiş olursunuz. Saçları çok sıcak suyla yıkamak saçları yıpratır ve güçsüzleştirir.

Saç kremi kullanın!

Saç kremleri besleyici özellikleri sayesinde, saçlarınıza sağlıklı ve parlak bir görünüm kazandırır. Saçlarınızı her gün şampuanlamak yerine, ara ara sadece saç kremi uygulayabilirsiniz. Böylece, saçlarınızın doğal yağ dengesini bozmamış olursunuz.

Hızlı saç uzatma için kırıklardan kurtulun!

Saçlarınızı kestirmekten korkuyor olabilirsiniz. Ancak, saç uçlarındaki kırıkları aldırmak saçlarınızın daha sağlıklı ve daha hızlı uzamasını sağlayacaktır.

Sağlıklı beslenin!

Protein, C ve E vitaminleri bakımından zengin besinler, saçları besler ve dökülmeleri önler. Biotin, saç dökülmelerine karşı etkili bir maddedir. E vitamini de kan akışını düzenleyerek saç köklerini iyileştirir. Böylece, saçlar daha hızlı uzar. Son olarak C vitamini ise vücutta kollajen üretimini destekleyerek cildi ve saçları güzelleştirir.

Hızlı saç uzatma yöntemlerini öğrendiniz. Aşağıdaki konu başlıkları da ilginizi çekebilir:

Daha hacimli saçlar için 6 ipucu

Saç dökülmesi nasıl önlenir?

İnce telli saçlar için pratik öneriler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz