Her ne kadar farklı kriterler boy uzamasını etkilese bile, genetik olarak kadınlarda boy uzaması 20 yaşına kadar gerçekleşir. İstisnai olarak bu durum biraz daha ileri yaşa gidebilir. Elbette yaşam şekli ve beslenme koşulları ile farklı kriterler, kadınlardaki boy uzama hızını ve yaşını uzatabilir.

Boy Uzaması Kaç Yaşında Durur?

Genetik yapı üzerinden bakıldığında kadınlarda boy uzaması 20 yaşında durur. Ancak bunun ortalama 1 yaş olduğunu söylemek gerekir. En az 20 yaş olması ile beraber birkaç yıl daha boy uzaması gerçekleşebilir. Fakat bu durum sadece istisnai olarak yaşanır. Örneğin doğru beslenme şekli kadınlardaki boy uzama hızını arttırabilir ve yaşı daha ileri noktaya taşıyabilir. Doğru egzersiz ile beraber zihinsel açıdan pozitif unsurlar yeni boy uzamasını etkileyebilir. Ancak kadın fizyonomisi üzerinden bakıldığı zaman genel çerçevede kadınlardaki boy uzaması 20 yaşına geldiği zaman durur.

 Kadınlarda Kaç Yaşına Kadar Boy Uzar?

Ortalama olarak ele alındığı zaman kadında ve erkeklerde boy uzaması farklılık yaratır. Bu doğrultuda kadınlar için boy uzaması 20 yaşına kadar devam eder. Bazı kriterler ve yaşam koşulları boy uzaması konusunda yaş farklılık yaratabilir. Sadece yaş değil ayrıca boy uzama hızını da değiştirebilir. Doğru beslenme ve egzersiz ile sağlıklı bir yaşam, omurga üzerinde olumlu etki gerçekleştirir. Böylece kişi genetik yapısının dışında normalden biraz daha boyunu uzatabilir. Böylece 20 yaşına kadar bir kadın birkaç cm daha o zaman şansına elde edebilir.

Adet Gördükten Sonra Boy Ne Kadar Uzar?

Adet gördükten sonra kızların boyu hız bakımından biraz daha uzama etkisi gerçekleştirir. Örneğin düzenli olarak adet görmeye başlaması ile birlikte, ilk adetten sonra ortalama 5 ya da 6 cm kadar uzama yaşanabilir. Tabii bu durum bir kızın adet görme yaşına bağlı olarak farklılık yaratabilir. Daha erken yaşlarda meydana gelen adet görme boy uzamasını daha yüksek noktaya çekebilir. Elbette sağlıklı beslenme ve spor ile beraber yaşam bu konuda önemli bir yer teşkil etmektedir.

20 Yaşından Sonra Kadınlarda Boy Uzar mı?

Genetik açıdan kadınlarda boy uzaması 20 ve erkeklerde ise 22 yaşa kadar devam eder. Bu durumda 20 yaşından sonra kadınların boyunun uzama ihtimalinin çok yüksek olmadığını söylemek gerekir. Tabii 20’li yaşlara gelene kadar sabırlı olmak ve doğru kriterleri yerine getirmek, kadınlarda istenilen miktarda düzenli bir boy uzaması yaratabilir. Bu da istenilen ve standart boyun birkaç santim üzerine çıkmasına olanak verebilir. Yani kişinin genetik yapısı kapsamındaki ortalama boyunun 3 veya 4 santimetre üzerine çıkması söz konusu olabilir. Elbette bunlar kesin bilgi olmamakla beraber, uzman doktor kontrolünde tedavi en önemli yardımcıdır.

Kadınlarda 20 Yaşında Boy Uzaması İçin Ne Yapılmalıdır?

Özellikle boy uzaması konusunda egzersiz ve spor, hormonların gelişimine önemli bir katkı sağlar. Güçlü bir hormon salgılaması gerçekleştirir ve bu neticede 20 yaşında dahi boy uzaması sağlanabilir. Tabii bu konuda 20 yaşından önce daha erken vakitte gerekli spor, egzersiz ve sağlıklı beslenmeye ele almak çok önemlidir. Gün içerisinde açık alanda 30 dk kadar zıplamak ve doktor tavsiyesi ile doğru beslenmek 20 yaşında da boyu uzatabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz