Kadın ve erkek arasında hormonlara bağlı olan bir çekimin söz konusu olduğu belirtilebilir. Bu çekim gücü ise bireyden bireye değişmekle beraber kimi zaman artıp azalmaktadır. Kadın ve erkekler arasında cinsel olarak bulunan çekim gücü, cinsel dürtü ve isteğe libido adı verilir. Şehvet, arzu ve cinsel istek kavramlarını içermekte olan bir kelimedir.

Libido; hem erkeklerde hem kadınlarda var olan androjen hormonuna bağlı bir durum olarak bilinmektedir. Libido yalnızca fiziksel unsurlara bağlanmamakla beraber cinsel isteğin artması adına bireyin psikolojisinin ve duygusal iletişiminin sağlıklı olması oldukça önemlidir. Libidonun artması, cinsel beraberlikte karşılıklı olarak zevk almayı basitleştiren bir durumdur. Bu yüzden insanlar; senelerde libidolarını yüksek tutmak adına pek çok yiyecekten destek almışlardır.

Kadınlarda Cinsel İsteği ve Gücü Arttıran Yiyecekler Nelerdir?

Kadınlarda cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler;

– Çinko İçerikli Yiyecekler: Çinkonun yeterli alınmasının, cinsel sağlık bakımından oldukça önemli olduğu bilinmektedir. Bununla beraber testosteron hormonunu östrojene döndüren enzimin görevini azaltan çinko en çok; tam buğday, çavdar, yulaf, tavuk, kuruyemiş, yumurta sarısı, ay çekirdeği gibi besinlerde yer almaktadır. Bu besinler cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler içerisinde bulunmaktadır.

 – Bal: Bal, çok kuvvetli bir antioksidan kaynağıdır. Buna karşın iyi bir antioksidan olan bal, cinsel performansı arttıran bir besindir.

 – Çemen Otu: Çemen otu; kadınlarda cinsel isteği arttıran bir başka yiyecektir.

 – Elma: Oldukça ilginç bir biçimde elma; kadınlarda cinsel isteği arttırmaktadır. Gün içerisinde minimum olarak bir elma tüketen kadınların, çok daha nitelikli cinsel hayata sahip olduklarına rastlanılmaktadır.

 – Havyar: Havyarın libido üzerinde önemli oranda arttıran etkisi bulunmaktadır. Havyar hem kadınlar adına hem de erkekler adına oldukça önemli bir yiyecektir. Havyarın kadınlar adına afrodizyak etkili olduğu düşülmektedir.

 – Çikolata: Çikolata oldukça yaygın olarak bilinen ve cinsel isteği arttıran bir yiyecektir.

 – İstiridye: Bilindiği gibi istiridye, içermekte olduğu çinko açısından çok faydalı bir besindir. Çinko hem cinsellik hem de üreme konusunda etkili bir yiyecektir. Tam olarak çinko kaynağı olan bu ürün, kadınların cinsel performansı üzerinde oldukça olumlu etkiye sahiptir.

Kadınlarda Cinsel İsteği ve Libidoyu Arttırmanın Yolları

Kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttırmanın ilk yolu; cinsel isteği arttıran besinleri tüketmektir. Bununla beraber kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttırmanın yolları içerisinde başka konularda söz konusudur.

Kadınlar; özgüven eksikliği yaşamamalıdır. Bu durum psikolojiyi olumsuz yönde etkiler. Cinsel isteğin azalmasına sebep olacağı gibi cinsel ilişkiden soğumaya neden olabilir. Bu yüzden Kadın kendiyle ve vücuduyla barışık olmalı, kendini sevmelidir.

Fiziksel anlamda ne kadar sağlıklı olunsa da stres altında olup, ruh sağlığını kötü etkileyecek durumlar, cinsel yaşamını olumsuz olarak etkileyecektir. Bilhassa kadınlar, stres altında kaldıklarında cinsel isteksizliği çok sık yaşarlar. Stresi azaltmanın en önemli yollarından birisi yoga ve meditasyon yapmaktır.

Düzenli bir şekilde egzersiz yapmak; sağlıklı vücut ve ruh hali adına olduğu kadar sağlıklı cinsel hayat adına da çok önemli bir konudur. Koşma, yüzme ve yürüyüş gibi sürekli yapılacak egzersizler kan dolaşımını düzenlemekte ve libidoyu arttırmaktadır. Bu yüzden düzenli egzersiz yapmak önemlidir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz