Erkeklik hormonu üzerinden genetik eğilimi bulunan kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi meydana gelir. Bu durum saçlarda incelme ile başlar ve 12 ila 40 yaş arasında daha yaygın şekilde görülür. Erkeklerin saç dökülmesinin başladığı noktalarda olduğu gibi, kadınların bu bölgelerinde saç incelmesi ve dökülmesi gerçekleşir.

Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nedir?

Kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi erkeklik hormonu ile genetik yatkınlığı bulunan kişilerde gerçekleşen bir dökülmedir. Tıptaki ismi ile androgenetik alopesi şeklinde ifade edilen bu saç dökülmesi, bazı kadınlarda ciddi manada ortaya çıkar. 12 yaşında başlamak suretiyle 40 yaşına kadar yoğun şekilde meydana gelen sorunlar içerisinde yer alır. Erkeklerde genelde erkeklik hormonu üzerinden saç dökülmesi genetik şekilde yaşanır. Aynı durum hormonal bozukluk sebebiyle kadınlarda meydana gelir ve erkeklik hormonu eğilimi olan kişilerin saçları dökülür.

Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesi Neden Olur?

Kadınlarda erkek gibi saç dökülmesinin en önemli nedeni içerisinde genetik yatkınlık yer alır. Bu genetik yatkınlık hormonal düzeyde dengesizlik oluşturur ve erkeklerde olduğu gibi benzer bir saç dökülmesi meydana gelir. Ayrıca bazı psikolojik sorunlar ve kullanılan birtakım ilaçlar da yan etki üzerinden kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi yaratır. Ek olarak hormonal düzensizlikler yine bu sorunun meydana gelmesine sebebiyet verebilir. Tabi yaşamın getirdiği bazı unsurlar ile psikolojik sorunlar fiziksel acıdan bu gibi bir sorunun yaşanmasına neden olur. Yani hem genetik hem de sonradan meydana gelebilecek olası problemler sebebiyle kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi ortaya çıkar.

Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nasıl Anlaşılır?

Kadınlarda yaşanan erkek gibi saç dökülmesi, erkeklerdeki saç dökülmesine benzer şekilde yaşanır. Öncelik olarak saçların ön bölgesinde neler meydana gelir. Özellikle ilk olarak tepe bölgesi seyrek değişmeye başlar ve bu durum zaman içerisinde ön tarafın kenarlarından yansır. Böyle durumlarda ense kısmında yer alan savaşlar nadir olarak dökülür. Genelde bu bölgede çok az bir dökülme yaşanır ve erkeklerde olduğu gibi bir görüntü söz konusudur. Yani başın üst kısmı önemli oranda saçsız kalırken, kenar bölgeler yoğun olarak görülür.

Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesi Sebepleri Nelerdir?

 Hem doğuştan gelen unsurlar hem de sonradan meydana gelen travmalar eşliğinde, kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi meydana gelebilir.

– Kadınlarda yaşanabilecek olası erkeklik hormonu üzerinden genetik yatkınlık

 – Hem erkek hem de kadın hormonları üzerindeki dengesizlikle

 – Bazı psikolojik problemler

 – Farklı hastalıklar için kullanılan ilaçların yan etkileri

 Bu sebeplerin arasında özellikle genetik yatkınlık en yaygın sorunlar içerisinde gelir. Erkeklik hormonu üzerinden yaşanan genetik eğilim nedeniyle, kadınlarda tepe bölgesi üzerinden erkek gibi saç dökülmesi ortaya çıkar. Ense kısmı önemli oranda aynı kalır ve tepe bölgesi ile ön kısmı kenarlarında ciddi anlamda seyrelme yaşanır.

 Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

 Söz konusu kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi olduğu zaman ilk olarak uzman bir doktora başvurmak gerekir. Doğru teşhis ve tetkik ile etkili tedavi yöntemleri ele alınır. Bunun dışında bireysel bazı çözüm yöntemleri ele alınabilir.

 – Saçların sağlıklı beslenmesine özen gösterilmelidir.

 – Birtakım zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalıdır.

 – Doğru saç ürünleri kullanılmalıdır.

 – Saçlar genelde iki veya üç günde bir yıkanmalıdır.

 – Şekillendirme ürünlerinin kullanımına dikkat edilmelidir.

 Öne çıkan bu sebepler ve tedavi yöntemleri kesin olmamakla beraber, netice uzman bir doktor kontrolü altında ortaya çıkar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz