Kadınların orgazmı, erkeklerin orgazmına oldukça önemli oranda benzerlik gösterir. Kadının vajen bölgesinde, erkeklerde oluşan sertleşme düzenine benzeyen kan akışı söz konusudur. Klitoris; orgazmın oluşmasına yardımcı olan ve sertleşip, vajinanın da nemlenmesine destek olan önemli bir bölgedir. Orgazm esnasından uterus ve uterusun etrafındaki kasların ritmik şekildeki kasılmaları görülmektedir. Bu esnada beyinde; limbik sistem ve hipotalamus adlı olan yapılar, tahrik esnasında görevlidirler.

Kan akışının artmasında ve kasların gevşemesinde NO ve VİP gibi bazı biyokimyasal maddeler söz konusudur. Bunun yanı sıra türlü hormonlar da, kadınların orgazm olmasını etkilemektedir. Vajinanın hücresel sürekliliği ve kan akışında östrojen hormonu, orgazm ve cinsel tahrik konusunda da androjenlerin çok önemli etkisi bulunur.

Orgazm bulguları içerisinde; kan basıncının artması, nefes alıp verme sıklığının artması, kalbin hızlı atması gibi belirtiler vardır. Bunun dışında dudaklar koyu hale gelir, göz pupilleri büyümeye başlar, klitoris nemlenerek ıslanır ve sertleşir, meme uçları dikleşir. Çoğalan heyecan ile birlikte terleme başlayarak deri kızarır. Kadınların vajeni, büyük dudakları ve klitorisi, pelvik organı genişleyerek büyür.

Kadınlarda Orgazm Nasıl Olur ve Gerçekleşir?

Kadında orgazm; geçici, ani, yoğun zevk hissi ile beraber bilinç halindeki geçici farklılık yaratan, genelde istemsiz şekilde pelvik kasların ritmik bir şekilde kasılmalarıdır. Bununla birlikte perine bölgesi ve rahim kasılmaları, kan akımının artması ve kan damarlarında genişlemeyle ilerleyen kendini iyi hissetme haline kadın orgazmı denilmektedir.

Kadınlarda orgazm; fizyolojik, kişisel, biyolojik ve sosyokültürel olgulara göre farklılık göstermektedir. Kadın orgazmı; genital organın 1/3 bölümündeki vajinal kasların ritmik şekilde kasılmaları ile başlamaktadır. Bu kaslara ortaklık eden pelvik bölgedeki hissedilen ve beyindeki haz merkezinde algılanmakta olan kuvvetli bir zevk hali ve haz duygusu söz konusudur.

Kadınlarda orgazm esnasındaki sayı ve şiddeti bireyden bireye göre değişir. Kasılma sırasında vajina daha fazla genişleyerek boyu uzar. Ardından rahimde kasılmalar oraya çıkar. Genelde 3 ile 10 arasında kasılma söz konusu olup 3 ile 15 saniye arasında sürer. Kadında orgazm ise vajinal ve klitoral şeklinde ikiye ayrılır.

​​​​​​Vajinal ve Klitoral Orgazm Süresi Tanımı

Kadınlarda orgazmın, vajinal ya da klitoral olması gerektiği günümüzde hâlâ tartışılmakta olan bir konudur. Her ne denli farklı gibi görünseler de kadınlarda orgazm aslında bütün bir şekilde yaşanmaktadır.

Kadınların vücudunda birden fazla sayıda erojen bölge söz konusudur. Bu yüzden orgazmın türleri söz konusudur. Kadınlarda Orgazm; klitoral ve vajinal orgazm olarak ikiye ayrılmaktadır.

Embriyojik yaşama bakıldığı zaman aslında erkeğin penisinin karşılığı, kız çocuklarının klitorisi olarak tanımlanır. Yani kadındaki ilk cinsel haz kısmı klitoristir. Bununla beraber klitoris; penis gibi kılcal kan damarları ve sinir lifleri konusunda oldukça zengin bir bölgedir. Bu yüzden tek fiziksel görevi haz ve zevk vermek olan klitoris; orgazmın en önemli noktasıdır. Kadın cinselliğinde en önemli bölge vajina olarak bilinse de aslında klitoristir. Klitoris, kadın cinselliğinde beyinden sonraki merkez olarak tanımlanır.

Vajinal orgazm; klitoral orgazmın devamı olarak belirtilebilir. Klitoral sinir lifleri; vajinanın 1/3’ünde yoğunlaşır ve sonlanır. Cinsel ilişki sırasında bu yere yapılan basınçla beraber yaşanan orgazm kadınlar açısından vajinal orgazm şeklinde isimlendirilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz