Kick boks, son zamanlarda en çok tercih edilen sporlardan biridir. Güce ve tekniğe bağlı bir spor dalı olan kick boks, şimdilerde daha çok kadınlar tarafından kilo vermek için tercih ediliyor. Peki, kick boks kilo verdirir mi? Kick boksun faydaları nelerdir? “Yüksek Topuklar” ekibi olarak hazırladığımız haberimizi okuyarak öğrenebilirsiniz.

Kick boks nedir?

Kick boks, aslında Karete ve Muay Thai sporlarının bir araya gelmesiyle oluşan bir savunma sporudur. Sağlık için birçok fayda sağlar. Çoğu kadın kick boksu kilo vermek ve fit bir görünüm elde etmek için yapıyor. Çünkü, diğer sporlara nazaran kick boksta çok daha fazla enerji ve güç harcanır. Aynı zamanda aerobikle harmanlanan bir spor olduğundan çeşitlilik vardır ve eğlencelidir.

Kick boksla daha aktif olun!

Kardiyo yoğunluğu olan kick boks kalp ve damarları daya dayanıklı hale getirir. Kasları kullanarak yapılan hareketler duruşu düzeltir ve daha dengeli olmanızı sağlar. Daha çevik ve aktif yaşamınız olur. Ayrıca ders sırasında komutlara hızlı karşılık vermeniz gerektiği için, refleksleriniz ve koordinasyonunuz gelişir.

Kick boks esnekliği artırır!

Çoğu sporda olduğu gibi kick boksa da başlamadan önce ısınma hareketleri yapılır. Omuz ve sırt için yapılan germe hareketleriyle birlikte seans boyunca yaptığınız hareketler esnekliğinizi artırır.

Kick boksla stresten kurtulun!

Kick boks esnasında harcadığınız enerji sayesinde endorfin hormonu salgılanır. Aynı zamanda, nefes alıp verme ve hareketler ders sonunda daha iyi hissetmenizi sağlar. Yani kick boks stres atmanızda etkili bir spordur.

Kick boksla özgüveninizi artırın!

Kick boks dersleriyle hem bir savunma tekniği öğrenirsiniz hem de daha enerjik ve fit bir görünüme sahip olursunuz. Erkeksi bir spor gibi görünse de sonucu seksi bir vücuttur. Böylece kendinize olan güveniniz artar. Aynı zamanda, kick boks disiplin gerektiren bir spor olduğu için kararlılığınızı geliştirir.

Kick boksla toksinlerden kurtulun!

Kick boks esnasında harcanan enerjiyle birlikte kalp ritmi yükselir. Nefes alıp vermelerle birlikte vücuda giren oksijen miktarı artar. Çok fazla terlersiniz. Terleme, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Kick boks kilo verdirir mi?

Kick boks, saatte yaklaşık 600 kalori yakarak kilo vermenize yardımcı bir spordur. Yüksek temposu sayesinde kalori yakmanın yanı sıra kasları geliştirir, formunuzu korumanıza yardımcı olur ve daha dinç bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

Kick boksun zararı var mı?

Kick boksun zararları demek yerine yan etkileri var diyebiliriz. Hareketsiz bir yaşamdan kurtulup kick boksa başlamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Vücudu tam hazırlamadan yapılan hareketler kas sakatlıklarına neden olabilir. Bu sakatlıkların önüne geçmek adına kick boksa başladığınız ilk zamanlar kısa kısa antrenmanlarla kendinizi hareketlere hazırlamalısınız. Ayrıca, sırt ve eklem rahatsızlıklarınız ve kireçlenme probleminiz varsa kick boks sizin için uygun bir spor olmayacaktır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz