Çocukluğumuzun en güzel lezzetlerinden biri olan muzlu sütü, hayatımızın her döneminde içmeliyiz! Çünkü, tatlı isteğini kesmekten kilo vermeye kadar mucizevi faydaları var. “Yüksek Topuklar” ekibi olarak, muzlu sütün faydalarını siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Başlarken belirtelim: Muzlu sütü hazır almıyoruz, evde kendimiz hazırlıyoruz. Dilersek, mutfak robotunda çekebilir; dilersek muzu rendeleyip sütle karıştırabiliriz. Daha tatlı bir lezzet istersek tarçın, bal, keçiboynuzu özü gibi ilaveler yapabiliriz.

Tatlı isteğini doğal yoldan gideriyor!

Adet dönemi öncesinde veya diyet yaparken tatlı yemek isteyebiliriz. Muzlu süt, tam bu zamanda yardımımıza koşuyor! Doğal bir şekilde vücudun tatlı ihtiyacını karşılıyor hem de kilo aldırmadan! Bundan böyle, canınız tatlı istediğinde veya ara öğün vakti geldiğinde gönül rahatlığıyla muzlu süt içebilirsiniz.

Kasları besleyip sağlığını güçlendiriyor!

Spordan sonra beslenme için muzlu süt, mükemmel bir seçim olacaktır. Sağlıklı karbonhidrat, potasyum ve protein içeren muzlu süt kasları besler, sağlığını güçlendirir. Ayrıca, kilo verirken kas kaybını önlemeye yardımcı olur. En ideal kullanım zamanı, spordan sonra muzlu süt içmektir.

Muzlu süt ara öğünde güvenle içilebilir!

Diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için ikindi vakti ara öğünü gerçekten çok önemlidir. Enerjinin düşmeye başladığı akşamüstü saatlerinde muzlu sütle ara öğün yapmanızı tavsiye ederiz. İsterseniz yanında bir avuç içi kadar ceviz, badem, fındık yiyebilirsiniz. Doğal bir enerjiniz artacak, yorgunluk belirtileri azalacaktır.

Mideyi sakinleştirip adet sancılarını azaltır!

Adet sancısı yaşıyorsanız veya midenizde rahatsızlık hissediyorsanız, muzlu süt tercih edebilirsiniz. Muzun içeriğindeki potasyum, adet sancılarının giderilmesine yardımcı olur. Püf noktası olarak sunmak isteriz: Eğer, süt içtikten sonra karın şişkinliği problemi oluyorsa, laktoz alerjiniz olabilir. Bunun çözüm ise çok kolay: Laktozsuz süt ve süt ürünleri tercih edin.

Muzlu süt kaç kalori, kilo aldırır mı?

Bir bardak muzlu süt, ortalama 200 kaloridir. Diyet yapanların dahi günde 1500-2000 kalori alabileceği bilgisiyle hareket edersek, günde 200 kaloriyi muzlu sütten almak gayet uygundur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz