Ovulasyon, yani yumurtlama testi sayesinde, hamile kalmak isteyenler için önemli bir avantaj sağlanabilir. Ovulasyon testinin nasıl kullanıldığını ve içeriğini sizler için araştırdık. Eğer hamile kalmak istiyorsanız, haberimizi dikkatle okuyun.

 

Hamilelikte, döllenme zamanı en önemli etkenlerden biridir. Cinsel ilişkiye girilecek zamanı belirlemek, hamile kalmanın en temel basamağıdır. Döllenmeye müsait olan yumurtanın ömrü sadece 24 saattir ve sperm, kadın rahminde en fazla 3-4 gün canlı kalabilir.

Gebe kalma gününü belirlemek, hamile kalma şansını çok yüksek derecede arttıracaktır. Ovulasyon zamanını belirlemek için LH değerinin idrarda yüksek olması gerekir. LH (Luteinise Hormon) yumurtayı harekete geçiren hormondur. Yumurtlamadan 48 saat öncesinden başlayarak LH seviyesi 15-20 kat artar.

Hamilelik haftası nasıl hesaplanır öğrenmek için tıklayın!

Ovulasyon testi, idrarda bulunan bu hormonu tespit eder. LH’ın artmasıyla hamile kalma süreci başlar. Testin uygulanmasında ilaç alımı veya alkol etkili olmaz ancak fazla su içilmesi, LH konsantresini incelteceği için, testi yapmadan 4 saat öncesinde sıvı tüketimi mümkün olduğunca azaltılmalıdır.

Ovülasyon testi nasıl yapılır?

İdrarınızı temiz bir kaba toplayın. Plastik damlalık yardımıyla ile idrarı test kitine damlatın. Ortalama -4-5 damla yeterli olur. Testin çalışması ve sonuç alınması 5 dakika içinde gerçekleşir. Ve sizin için önemli olan sonuç 5 dakika sonra oluşandır. 10.dakikadan sonra testin üstünde bazı değişimler olursa, bu sonucu dikkate almamanız gerekir.

Hamilelik testinin ne zaman yapıldığını öğrenmek için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz