Sağlıklı beslenme ve diyet hakkında Instagram’da canlı yayınlar yapıyorum. Takipçilerimiz, poşet çay kullanmanın zararlı olup olmadığını soruyor. Merak edilen bu konuya açıklık kazandırmak için düşüncelerimi, siz değerli ‘Yüksek Topuklar’ okuyucularıyla paylaşıyorum. Umarım, karar verme aşamasında size yararlı bilgiler sağlayacaktır.

Poşet çay veya dökme çay kullanmanın avantaj ve dezavantajları var. Örneğin, aktarda satılan bitki çaylarından almak istersek, bazı noktalar göz önünde bulundurmamız gerekir. Aktara, aşağıdaki soruları mutlaka sormalısınız:

  • Çay ne zaman ve nerede üretildi?
  • Hijyenik ortamlarda korunuyor mu?
  • Kapağı açık mı yoksa kavanozda mı tutuluyor?

Açık çay satın alırken belki gözden kaçırdığımız bir püf noktası var: Aktardaki çay çok uzun süredir orada bekliyor ve tazeliğini kaybetmiş olabilir. Bu yüzden üretim tarihini bilmek bizim için çok önemlidir.

Bazı aktarlar kapağı açık şekilde çayları sergiliyor. Etraftan toz geliyor veya müşteriler elini kabın içine sokabiliyor. Bu durumda mikroplara ve bulaşıcı hastalıklara savunmasız hale geliyor. O yüzden, aktardan bitki çayları alırken kapalı cam kavanozlarda korunuyor olmasına dikkat etmeliyiz.

Poşet çay satın alırken de elbette dikkat etmemiz gereken noktalar var. Örneğin, bazı markalar poşet çayı birleştirmek için yapıştırıcı veya zımba kullanıyor. Sıcak suyla temas ettiğinde vücuda zararlı maddeler ortaya çıkıyor. Ancak, Türkiye’nin birçok yerli, yabancı çay markası var ve insan sağlığına özen gösteriyor. Örneğin, poşet çayı pamuk iplikle dikiyor. Böylece biz, kimyasal maddeden kendimizi korumuş oluyoruz. Önerim şudur: Poşet çayın pamuk iplikle dikilmiş olmasına dikkat edin.

Sallama çaylarda marka seçimi büyük önem taşır. Çünkü, sürekli olarak Türk Gıda Kodeksi tarafından denetimler yapılır. Yani, hijyene ve ürün tazeliğine, içeriğine dikkat etmeleri gerekir. Aksi durumda ağır para cezaları ödemek zorunda kalabilirler ve halkın gözünde itibarları sarsılır. Bu yüzden, özellikle büyük markalar bu denetimlerden dolayı üretimlerinde çok hassas davranmaktadır.

Poşet çaylar üzerinde üretim tarihi ve yeri bilgisi vardır. Bu da, biz tüketiciler açısından önemlidir. Yeni üretilmiş, taze çaylar almayı her zaman tercih etmeliyiz.

Güvenilir ve büyük markalardan poşet çay alıp güvenle kullanabiliriz. Özellikle, ofiste veya öğrenci yurtlarında kolayca hazırlanabilir, pratiktir. Güvendiğimiz, temizliğine emin olduğumuz aktarlardan dökme çay alabiliriz. Aslında belirleyici, yukarıda belirttiğim şartları karşılıyor olmasıdır.

TIKLA OKU: ZAYIFLAMAYA YARDIMCI BİTKİ ÇAYLARI

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz