Mevsimsel koşullar, hormonal düzensizlikler, stres, yanlış beslenme, boya ve yüksek ısıda şekillendirme gibi nedenler saçınızın yıpranmasına ve canlılığını kaybetmesine yol açar. Bu nedenle saç bakım rutinlerinizde yer verdiğiniz ürünler oldukça önemlidir.

Saç bakımının ilk adımı şampuan ile saçınızı kirden arındırmak ve bakım kremleriyle doğal parlaklığını geri kazandırmak olur. Her saç derisi ve saç tipi farklıdır. Şampuan ve saç bakım ürünlerini seçerken kendi saç tipinize ve özel ihtiyaçlarınıza yönelik değerlendirme yapmanız gerekir. İnce, kalın telli saçlar, kıvırcık, düz veya dalgalı saçlar için farklı ürünlerin kullanılması daha etkili sonuçlar verir.

Saç Tiplerine Uygun Şampuan Seçenekleri Nelerdir?

Kuru, çabuk yağlanan, ince ve kalın telli saçlar için özel olarak geliştirilen şampuan seçenekleri bulunur. Hacimli ve dolgun saçlar için ince telli saç yapısına sahip olan kişilerin bu ihtiyaca yönelik saç ürünlerini tercih etmesi önemlidir. Yağlanmayı kontrol altına alan şampuanlar çabuk yağlanan saçlar için idealdir. Normal, kuru, mor, sülfatsız gibi farklı çeşitleri olan şampuanlar, özel ihtiyaçlar için hazırlanır. Kuru şampuan, saç derisinde oluşan yağlanmayı kontrol altına almak ve kısa sürede temiz görünen saçlara sahip olmanız için geliştirilmiştir. Suya ihtiyaç duymadan pratik bir şekilde saç diplerine uygulayabileceğiniz kuru şampuanlar, zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

Kepek problemi yaşayanlar, etkili içeriğe sahip şampuan çeşitleri ile kusursuz görünen saçlara sahip olabilir. Kepeğe karşı saç derisini güçlendiren şampuanlar, saç diplerindeki pul pul görüntünün önüne geçmenize yardımcı olur. Farklı nedenler dolayısıyla yıpranan ve koparak dökülmeye daha yatkın hale gelen saçlarınızı canlandırmak içinse onarıcı yağlar içeren şampuan seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Mor şampuan ise her gün kullanılan temizleme amaçlı şampuan çeşitlerinden değildir. Açık küllü ve sarı, gri, platin gibi saç tonlarında zamanla ortaya çıkan turunculaşmayı kontrol altına almak için üretilmiştir. Belli aralıklarla temiz olan saçlarınızı mor şampuan ile yıkayarak soğuk renklere sahip saçlarınızın yapısını koruyabilirsiniz.

Doğal ürünleri tercih edenlerin bakım rutinlerinde yer bulan sülfatsız şampuan isen daha az köpüren seçenekler arasında yer alır. Katkı maddesine karşı duyarlı olan kişiler tarafından sıklıkla değerlendirilir. Ancak nemlendirme etkisi çok az olduğu için kuru saçları yıpratabilir. Bu nedenle sülfatsız şampuan kullanırken argan yağlı olan seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

En İyi Şampuan Markaları

John Frieda, Urban Care, Herbal Essences, Pantene, Elidor, Ashley Joy gibi dünyanın her yerinde tercih edilen kaliteli ve lider markaların şampuan çeşitlerini Watsons’ta https://www.watsons.com.tr/sac-bakim/sampuanlar/c/212 adresinde bulabilirsiniz. Güvenli alışveriş deneyimi ve uygun ödeme koşulları sunan Watsons, geniş ürün alternatifi ile her ihtiyaca çözüm üretir. Hemen siz de saç yapınıza uygun olan bakım ürünlerini inceleyerek tercihinizi yapabilir, doğal ve hacimli görünen saçlara sahip olabilirsiniz.

Şampuan Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Şampuan seçerken, içeriğine ve saç tipinize uygun olup olmadığına özen göstermeniz gerekir. Eğer yağlı saçlara sahipseniz nemlendiricili formüller size uygun olmayabilir. Çabuk kabaran saçlar için ise elektriklenmeyi engelleyen özel formüller içeren şampuanlar ideal olur.
  • Kuru saçlar için nemlendirici etkisi yüksek şampuanlar kullanılmalıdır. İçeriğinde argan, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı gibi nem sunan formüller bulunan şampuanlar daha etkili sonuç verir.
  • Şampuan çeşitleri arasında değerlendirme yaparken mutlaka pH değerine dikkat etmeniz gerekir. Saç derinizi yıpratmamak için cilt ile uyumlu pH değerine sahip şampuanlar kullanmanız önemlidir.
  • Ürünün raf ömrünü uzatmak amacıyla formüllerde kullanılan paraben maddesi, insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Şampuan seçerken içinde paraben bulunmayan ürünlere öncelik tanıyabilirsiniz.

Etkili Bir Saç Bakım Rutini için Şampuan Çeşitleri

Bakımlı bir görünüm için sağlıkla ışıldayan saçlara sahip olmak önemlidir. Canlı, parlak, dökülmelere karşı dayanıklı ve kepeksiz saçlar elde etmek için günlük, haftalık, aylık bakım rutinleri oluşturmanız önemlidir. Saçlarınızın temizlenme aşaması bakım rutinin temelini oluşturur. Bu nedenle sizin için doğru olabilecek bir şampuan seçimi yaparak saçlarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

Sağlıklı saçlar için saç bakım rutinlerinizi ihmal etmemeniz çok önemlidir. Şampuan ve saç kremini ayrı olarak tercih etmeniz, saçlarınızın tüm ihtiyaçları için faydalı bir sonuç almanızı sağlar. Özellikle boyalı ve işlem görmüş saçlar, mutlaka yıkama sonrası nemlendirilmelidir. Durulanan ve durulanmayan saç kremleri, saçınızın ihtiyaç duyduğu nemi sağlar. Saç kremini uçlara ve saç boyuna uygulamanız gerekir.

Haftalık saç bakımında ise maskeleri kullanabilirsiniz. Farklı etkenler nedeniyle yıpranan saçlarınızı onarmak ve sağlıklı şekilde uzamasına yardımcı olmak amacıyla sunulan saç maskeleri, gözle görünür bir sonuç verir. Aylık saç bakımında ise kırılan kısımları aldırmak, saçlarınızı boyasını yeniletmek, yoğun nemlendirme için doğal yağları kullanmak gibi adımları uygulayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz