Tatil sonrası saçlarınız bakıma ihtiyaç duyar. Yaz aylarında deniz, tuz ve güneş saçları yıpratır. Bu nedenle, sonbaharda saç bakımına özen göstermek gerekir. Yüksek Topuklar ekibi olarak sizlere, tatil sonrası yıpranan saçlar için öneriler sunuyoruz. Saçlarınızı eski sağlığına kavuşturmak için sizler için derlediğimiz saç bakım yöntemlerini mutlaka uygulayın.

Kırıklardan kurtulun!

Tatil sonrası saçlarınızdaki yıpranmış görüntüden kurtulmak için, öncelikle saçlarınızı uçlarından biraz kestirmelisiniz. Böylece, saçlarınız hem daha gür hem de daha sağlıklı görünecektir.

Yıpranan saçlar için bol su için!

Saçlarınızı dıştan olduğu kadar içten de nemlendirmelisiniz. Sağlıklı saçlara kavuşmanın bir diğer yolu bol su tüketmektir. Gün içerisinde yeterli miktarda su içtiğinizden emin olun.

Sağlıklı beslenin!

Beslenme şekli sağlıklı saçlara kavuşmada çok etkilidir. Fındık, somon, tavuk gibi B12 ve A vitaminleri bakımından zengin besinler saçlarınızın güçlenmesine yardımcı olur.

Doğal yağlarla bakım yapın!

Saçlarınız tatilde, güneş, tuzlu su ve klor nedeniyle kurur ve neme ihtiyaç duyar. Tatil sonrası kuruyan saçlarınıza ihtiyacı olan nemi vermeniz gerekir. Hint yağı, argan yağı gibi doğal yağlarla hazırlayacağınız maskelerle saçlarınızı nemlendirebilir, eski sağlıklı haline geri döndürebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı ile bakım yapmak da saçlarınızı besler.

En etkili saç bakım yağlarını öğrenmek için TIKLAYIN!

Yıpranan saçlar için vitaminlerden faydalanın!

E ve B vitamini içeren saç bakım ürünleriyle saçlarınıza düzenli olarak bakım yapabilirsiniz. Bu vitaminler, saçlardaki yıpranmaları azaltır, saçlarınızı güçlendirir ve yeni saçların çıkmasına yardımcı olur.

Elma sirkesi kullanın!

Elma sirkesi, saçlarınızın daha parlak ve güçlü hale gelmesini sağlar. Duş esnasında durulama suyuna elma sirkesi ilave edebilir, elma sirkesiyle saç diplerine masaj yaptıktan sonra saçlarınızı ılık su ile durulayabilirsiniz.

Şampuan kullanımına dikkat edin!

Saçlarınız yazın çok kuruduysa, tatil sonrası çok fazla şampuanlamamaya çalışın. Saçları çok sık şampuanlamak, saç derisini kurutur ve dökülmeleri artırır. Saçlarınız için en sağlıklısı, iki üç günde bir onarım özellikli şampuanlarla yıkamaktır. Böylece, saçınızdaki yağ ve nem dengesini koruyabilirsiniz.

Isı veren işlemlerden koruyun!

Saçlarınıza fön, maşa gibi ısı veren işlemler uyguluyorsanız, bu işlemlerin sıklığını en aza indirmeye özen gösterin. Eğer yapamıyorsanız, ısı koruyucu ürünlerden faydalanabilirsiniz.

Yıpranan saçlar için özel bakım kürleri uygulayın!

Keratin ve protein bakımından zengin bakım kürleri, saçlara canlılık verir. Bu kürleri kuaförde uygulatarak saçlarınızı daha canlı ve bakımlı hale getirebilirsiniz.

Tatil sonrası yıpranan saçlar için önerilerimizi öğrendiniz. Saç bakımı hakkında diğer yazılarımızı okuyun:

Doğal saç maskesi önerileri

Parlak saçlar için ne yapmalı?

Saç dökülmesini azaltan yiyecekler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz