vajina-estetigi

Vajina ameliyatı nasıl yapılır?

İlk kez kaç yaşında genital bölgenizi incelediniz? Vajinanızı beğendiniz mi? Yoksa, siz de diğer kadınlar gibi bu durumdan mutsuz musunuz? En yakın arkadaşınız ‘Yüksek Topuklar’ olarak, kadınsal bir konuyu mercek altına alıyoruz, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut ile genital estetik hakkında merak edilenleri konuşuyoruz.

  • Vajinada şekil bozukluğu kadınları nasıl etkiliyor?

Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut: Kadının dış genital organlarındaki normalden farklı bir görünümün, kişinin psikolojisini ve cinsel yaşantısını olumsuz yönde etkileyen ve kimse ile paylaşamadığı bir soruna dönüşüyor.

Kadının kendisini çirkin veya yetersiz hissetmesine, cinsellikten kaçınmasına yol açabiliyor. Kadınlarda genital bölgelerle ilgili sorunların doğuştan veya gebelik sonrası oluşan deformasyonlar şeklinde olabiliyor.

  • Vajina şekil bozukluklarında hangi türler vardır?

Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut: Doğuştan olan problemlerin dış genital organlarla birlikte iç genital organ anormallikleri, hiç gelişmeme, fazla gelişme veya anormal gelişme tarzında olabiliyor. Bu durumun doğumda veya ergenlik döneminde regl problemleriyle ortaya çıkabilir.

  • Genital bölge görüntüsü zamanla değişebilir mi?

Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut: Gebelik dönemindeki hormonal değişiklikler, doğum, fazla kilo alıp verme veya yaşlanma nedeniyle de genital bölge derisinde elastikiyet kaybı ve sarkmaların ortaya çıkabilir. Genital bölgedeki deformasyonların çözümüne yönelik olarak uygulanacak genital bölge estetik ameliyatlarının, sorunun bulunduğu bölgeye göre seçilmesi gerekiyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut
  • Hangi vajinal ameliyatlar yapılabiliyor?

Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut: Kadınlarda cinsel bölge estetiği konusunda iç dudakların küçültülmesi (Labia Minora), dış dudak estetiği (Labia Majora), Pubis estetiği ve Vajina estetiği ameliyatları var.

İç dudak estetiği (labioplasti), en çok genç kızlar ve yetişkin yaştaki kadınlar tarafından ediliyor. Hijyenin sağlanması, mayo bikini giyildiğinde rahatsızlık yaratmaması açısından labium minora isimli küçük dudakların küçültülmesi estetiği yapılıyor.

  • Vajinal genişleme için çözüm var mı?

Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut: Genital bölgede bir başka rahatsızlık konusu ise, doğumlardan sonra vajenin genişlemesi. Sezaryen ile yapılan doğumlardan sonra bile hormonal değişikliklere bağlı olarak hastalarda vajenin genişlemesine yol açabilir.

  • Vajinal ameliyatlar nasıl yapılır?

Labioplasti ve vajinoplastinin zor operasyonlar değildir. Lokal anestezi ve sedasyon altında ama mutlaka ameliyathanede yapılması gereken işlemlerdir.

  • Vajinal üst bölgesinde zayıflatma mümkün mü?

Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut: Pubis bölgesindeki yağlanmanın pantolon giymeye engel oluyor hatta elbiseden bile belli oluyor. Bu durumda pubise uygulanan liposuction’la sorunun büyük ölçüde çözülebiliyor.

Pubis dedikleri bölgenin aşırı dolgun olması yani alt karın altındaki kemiğin üstünün çok dolgun olması durumunda vakaya göre liposaction yapılabildiğini ama bunun nedeninin yukarıdaki karnın son derece gevşek bol derili olmasıysa o zaman karın germe ile birlikte iki operasyonu kombine bir şekilde yapılabiliyor. Böylece hastaya çok daha fazla konfor ve daha estetik bir görünüm sağlanmış oluyor.

orgazm-olmak-banner

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz