Vajinal kuruluk nedeniyle cinsel hayatınızdan keyif almıyor, eşinizle sevişmekten kaçınıyor musunuz? Size güzel haberlerimiz var: Vajinal kuruluğa bitkisel çözümlerle cinsellikte daha mutlu ve sağlıklı olabilirsiniz.

yatakta-mutsuz-cift

Vajinal kuruluk problemi yaşayanlarda, vajina ve vulvada yanma, sızlama, sık idrara gitme, cinsel ilişkide ağrı ve rahatsızlık hissedilir. Çözüm içinse öncelikle, vajinal kuruluk neden olur, günlük hayatta hangi noktalara dikkat edilerek tedavi sağlanır konularına değinelim:

Hormonlar faktörler etkiler

Menopoz, emzirme, hamilelik, adet düzensizliği gibi kadınların hormonlara bağlı özel dönemlerinde vajinal kuruluk görülebilir. Kadınlık hormonu yeterli miktarda salgılanmadığında cinsel isteksizlik, vajinada ıslaklığın gerçekleşmemesi gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

[wp_ad_camp_2]

Duygusal faktörler etkiler

Ön sevişme olmaması veya kısa sürmesi, orgazm olamamak, eşi çekici bulamamak, ten uyumunu yakalayamamak gibi duygusal faktörler vajinal kuruluğuna neden olur.

Fiziksel faktörler etkiler

Vajinal duş veya temizlik için sabun kullanmak gibi fiziksel faktörler de vajinal kuruluğa neden olmaktadır. Aşağıdaki noktaları dikkatle inceleyin, eğer sizde de varsa hemen yapmayı bırakın.

  • Parfümlü sabunlar, banyo köpüklerini vajinal temizlik için kullanmayın.
  • Vajina zaten kendi kendini temizler, doktorunuz istemedikçe vajinal duş yapmayın.
  • Her zaman pamuklu kumaştan üretilmiş çamaşırlar tercih edin. Naylon çamaşırlar bakteri üretir.
  • Tuvalet sonrası genital bölge temizliğine özen gösterin. Mikropların vajinaya geçmesini önlemek için, önden arkaya doğru temizlenin.

cubuk-tarcin

Vajinal kuruluğun beslenmeyle tedavisi

İnsan kendini iyi tanır, eğer cinsel isteksizliğe bağlı vajinal kuruluk yaşıyorsanız; bunun en iyi çözüm yollarından biri cinsel isteği artıran besinler tüketmektir. Aşağıda, bilimsel açıdan da olumlu etkisi kanıtlanmış yiyecekleri göreceksiniz, beslenmenize dahil edip her gün yemeye çalışın.

  1. Kabak çekirdeği
  2. Yaban mersini
  3. Acı biber
  4. Salatalık
  5. Nar
  6. Kahve
  7. Muz
  8. Tahin
  9. Pekmez
  10. Tarçın
  11. Vanilya
  12. Bal
  13. Badem
  14. Ceviz

Vajinal kuruluğa bitkisel çözümler

Karayılan otu

Kızılderililer tarafından kadınların bu sorunlarıyla mücadele edebilmek için uzun yıllardır kullanılan bir bitkidir. Menopoz ve vajinal kuruluk semptomlarını hafifletmek için kullanılır. Fitoöstrojen bir bitkidir. Aktardan alıp, çayını yapıp içebilirsiniz.

Soya

Sağlıklı beslenmenin bir parçası olan soya, vajinal kuruluğa karşı da etkilidir. Tofu, soya fasulyesi ve soya sütünü, beslenme planınıza ekleyin.

Baharat ve otlar

C vitamini, maydanoz, anason ve rezene de beslenme sisteminizde yer alırsa, vajinal kuruluk şikayetlerinizin azalmasına destek olur. O bölgede genel sağlığı arttırmak için bunları yaşamınıza ekleyin.

Hormon bozukluğuna bağlı vajinal kuruluk yaşıyorsanız;

Isırgan otu, östrojen yani kadınlık hormonunu azaltıcı etkiye sahiptir. Hormon bozukluğuna bağlı vajinal kuruluk yaşıyorsanız; ısırgan otudan uzak durmalısınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz