Güneşte fazla kalmak, cilde ve saçlara zarar verir. Güneşe deniz tuzu, klor ve sıcak hava da eklenince saçlar çok çabuk yıpranır. Peki, yazın canlılığını yitiren saçların tekrar sağlıklı bir görünüme kavuşması için ne yapmalısınız? Yüksek Topuklar ekibi olarak sizlere, yazın yıpranan saçlar hakkında faydalı öneriler sunuyoruz. Sizlere sunduğumuz öneriler sayesinde her daim sağlıklı ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Saç kırıkları

Güneş, deniz, klor gibi faktörler saçların kırılmasına yol açar. Kırıkların artmasıyla saçlar bakımsız ve kötü görünmeye başlar. Bunu önlemek için, yaza girmeden hemen önce saçlarınızdaki kırıkları aldırabilirsiniz. Ayrıca gün içinde, serum, sprey, krem, jel gibi saç koruyucu ürünler kullanın. Maşa, düzleştirici gibi ısı veren ürünler, saçlarda kırılmalara neden olur. Bu yüzden, bu ürünleri kullanımını özellikle yaz aylarında en aza indirin.

Çabuk yağlanan saçlar

Yazın saçlar, güneş, ter gibi etkenler nedeniyle çok daha çabuk yağlanır. Saçınızdaki yağlı görünümü önlemek için kuru saç şampuan kullanabilirsiniz. Ayrıca, saç kremi uygularken saç kökleri yerine saç uçlarına krem sürmeye dikkat edin. Böylece, saçınızın daha az yağlanacaktır.

Elektriklenen saçlar

Güneş ve deniz tuzu, saçların elektriklenmiş gibi görünmesine neden olabilir. Bu nedenle, yazın saçlarınızı sık sık nemlendirin. Nemlendirici saç bakım ürünleri kullanmak saçlarınız için faydalı olacaktır. Ayrıca, saçlarınızı hafif nemliyken taramaya özen gösterin. Kuruyken taranan saçlar, hem daha çok kırılır hem de daha kolay elektriklenir.

Sönük ve cansız saçlar

İnce telli saçlara sahipseniz, yazın saçlarınıza daha çok bakım yapmalısınız. Çünkü, güneş saçların daha hacimsiz görünmesine neden olur. Bunun için hacim veren şampuan ve saç ürünleri tercih edebilirsiniz.

Boyalı saçlar

Boyalı saçlara sahipseniz, yazın saçınızın boyası çok daha hızlı solar ve daha sık boya yapmanız gerekir. Bu durumda, saçlar çok daha fazla yıpranır. Boya koruyucu ürünler kullanarak, saçınızın yıpranmasını önleyebilirsiniz.

Yazın yıpranan saçlar için bakım önerilerimizi öğrendiniz. Saç bakımı hakkında diğer yazılarımızı okuyun:

Parlak saçlar için ne yapmalı?

Güzel saçlar için etkili ipuçları

Saç dökülmesi nasıl önlenir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz