Sağlıklı yaşamak, kilo vermek için doğal besinler var; yeşil kahve bunlardan biridir… Sağlıklı yaşam koçu Arzu Karabulut, yeşil kahvenin faydaları ve zayıflama etkisini anlatıyor. Yeşil kahve nasıl içilir diyenler içinse çok özel bir tarifi var; haydi başlayalım!

Yeşil kahvenin özelliği nedir?

Yeşil kahvenin en önemli özelliği kavrulmamış olmasıdır. Bu sayede kafein, antioksidan özleri daha yüksektir. Köken olarak yeşil kahve, kökboyasıgiller isimli bir ağaç familyasının Coffea cinsinin 5 metreye kadar büyüyen ağacından elde edilir. Temel olarak kafein, diyet lifleri, probiyotik ve antioksidan bileşenler içerir.

Yeşil kahvenin faydaları nelerdir?

Kafein içeren yeşil kahve, metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Özellikle, spordan önce içilen yeşil kahve performans artırıcı ve yağ yakıcı etki gösterir. Kafein aynı zamanda odaklanma gücünün artmasına faydalıdır.

Probiyotik bakteriler içeren yeşil kahve, kabızlığın giderilmesinde pozitif etki gösterebilir. Kahve bağırsakları çalıştırır mı, pekçok kişinin merak ettiği bir konudur. Tam anlamıyla kesinlik kazanmamakla birlikte, yeşil kahve uyarıcı etkisiyle bağırsakların çalışmasına yardımcı olur.

Antioksidan özler içeren yeşil kahve, kanser ve cilt yaşlanmasına karşı koruma sağlayabilir. Serbest radikallerle savaşan antioksidanlar, en saf haliyle yeşil kahvede bulunur.

Diyet lifleri içeren yeşil kahve, tokluk vermeye yardımcı olur. İştah kesmek için etkili bir çözümdür. Ara öğünlerde veya acıktığınızı hissettiğinizde bir fincan yeşil kahve içmek, olumlu etki sağlayacaktır.

Yeşil kahvenin zayıflama etkisi nedir?

Öncelikle bir konuda anlaşalım: Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek için zararlı besinlerin tüketimini azaltmak, spor yapmak ve yağ yakıcı besinler tüketmek gerekiyor. Yeşil kahve gibi metabolizma hızlandıran besinler ise destek çözümlerdir. Yani özetle, hiçbir insan her istediğini bol bol yiyip, diyet ve spor yapmadan sadece yeşil kahve içerek zayıflayamaz.

Yeşil kahve zayıflamayı kolaylaştırıcı etkiye sahiptir. Beraberinde mutlaka bol su içilmesi gerekir. Yeşil kahve içeriğindeki kafein ve klorojenik asit sayesinde yağ yakımını hızlandırır ve zayıflamaya yardımcı olur. Eğer, spor ve diyet yaparsanız, yeşil kahve desteğiyle harika sonuçlar alabilirsiniz.

Diyabet ve insülin direnci hastalıklarına karşı koruma sağlayan yeşil kahve, önleme tedavisinde kullanılabilir. Yapılan bilimsel araştırmalar, yeşil kahvenin insülin yani kan şekeri hormonunu salgılayan pankreas organı üzerinde pozitif etkiler sağladığını göstermiştir.

Yeşil kahve nasıl içilir?

Günde iki fincan yeşil kahve içebilirsiniz. Kahvaltıdan birkaç saat sonra ve ikindi vakti ara öğününde içmek, en uygun zamanlardır. Ancak, yukarıda belirttiğim gibi kahve yanında bol su içmelisiniz. Bir fincan kahveye iki bardak suyu yudum yudum ve oturarak içmek, gerçekten fayda sağlayacaktır.

Yeşil kahve nerede satılır?

Beslenme uzmanları yeşil kahvenin faydalarından bahsettiğinde, bazı ticari yaklaşımlar oluyor; internette kesin zayıflatma vaadiyle yeşil kahve satanlarla karşılaşıyoruz. Benim size tavsiyem, güvenilir bir markadan yeşil kahve almanızdır. Örneğin, Nescafe yeşil kahve; temiz içeriğiyle güvenle tüketilebilir. Büyük marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Aynı şekilde, güvendiğiniz bir aktardan yeşil kahve alabilirsiniz.

Yeşil kahve nasıl yapılır?

Yeşil kahve çekirdek halinde satışa sunulur ancak rahat içmek için öğütüp almanız veya evinizde makine varsa yapacağınız zaman kahveyi öğütmeniz daha uygun olacaktır. Eğer yeşil kahvenin tadı size hoş gelmiyorsa, aşağıdaki tarifimi deneyin! Hem tadı güzelleşecek hem kilo verme etkisi artacaktır.

Malzemeler,

  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş yeşil kahve
  • Yarım çay kaşığı toz halinde tarçın
  • 1 Türk kahvesi fincanı soğuk su

Hazırlanışı,

  1. Tüm malzemeleri cezvede karıştırın.
  2. Kısık ateşte, köpük köpük olana kadar pişirin.
  3. Fincana alın ve yanında bol suyla birlikte için.

Yeşil kahvenin faydaları ve zayıflama etkisi hakkında sunduğu bilgiler için Sağlıklı yaşam koçu Arzu Karabulut’a teşekkür ederiz!

kahve

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz