Vali Ozan Balcı, Van’ın prestij projelerinden olan ve sporun alt yapısına büyük katkı sunacak “Spor Van Projesinin” açılış törenine katıldı.

Tören alanına kendisini karşılayan patenci ve bisikletli gençlerle birlikte bisiklet sürerek gelen Vali Ozan Balcı’yı tören alanında sporcu genç ve çocuklar coşkuyla karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Ozan Balcı, coşkulu bir sporcu topluluğu ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

SPORTİF FAALİYETLERE TAM DESTEK

Vali Ozan Balcı, sporu ve sporcuyu seven bir yönetici olduğunu belirterek, “Sportif faaliyetleri destekliyorum. Beden eğitimi öğretmenlerimiz, antrenörlerimiz, milli eğitim camiamız, öğretmenlerimiz, gençlik spor teşkilatımız, öğrencilerimiz, kısacası sporu seven yediden yetmişe herkesle beraber her çocuğumuzun bir spor dalı ile uğraşmasına yada bir spor dalının iyi bir izleyicisi olmasına destek vereceğiz. Çocuklarımızın akademik başarısını çok önemsiyoruz. Ancak çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini de önemsiyoruz. Çocukların sporla uğraşmaları, günde en az bir saat kitap okumaları, güzel sanatlarla uğraşmaları akademik başarılarına katkı sağlayacaktır. Devletimizin ve milletimizin bütün imkanlarını, kabiliyet ve potansiyelini Spor Van Projesi için, çocuklarımız için kullanmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu projede görev alacak tüm personele, sporseverlere, sporcu çocuklarımıza güveniyorum. Bu projeye sahip çıkacağız ve başarılı olacağız” dedi.

VANLI ÇOCUKLARIMIZ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞACAK

Spora ilişkin bütün faaliyetlere her anlamda destek vereceğini ve yatırımların devam ettiğini vurgulayan Vali Ozan Balcı şunları söyledi:
“Bütün okullarımızın voleybol, basketbol sahalarını yapıyoruz. İl merkezimiz ve ilçelerimize 14 yüzme havuzu yapıyoruz. 17 tane kapalı spor salonunu çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Sporcu fabrikası açıyoruz. Her ilçeye projenin anısına “Spor Van 2023” adıyla bir voleybol sahası, basketbol sahası ve halı sahadan oluşan tesis kuruyoruz. Allah’ın izniyle Vanımızın çocukları başarıdan başarıya koşacak ve bölgesel, ulusal hem de uluslararası anlamda bütün madalyaları alacaklar. Eğitim bizim bir numaralı işimiz. Eğitime çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Eğitime ilişkin daha çok güzel işler yapacağız. Spor Van Projesi ilimize, geleceğimiz olan çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun.”
Konuşmanın ardından sporcu genç ve çocuklarla fotoğraf çektirip faaliyetlerine katılan Vali Ozan Balcı, gençlerin davetini kırmayarak alanda folklor ekibiyle halay çekti.

Açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kurum müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri, spor adamları, antrenörler ve sporcu çocuklar katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz