Herkese selam, Arzu ben! New York Üniversitesi’nde beslenme, fitness ve zihin beden teknikleri uzmanlık eğitimleri aldım. Hayatın tüm yoğunluğuna rağmen kendime iyi bakmak için gayret ediyorum. Bu süreçte chia tohumu ile hazırladığım smoothie’ler yardımcım oluyor.

Chia tohumu, içerdiği bitkisel protein, diyet lifleri, kalsiyum, omega 3 yağlarıyla son derece faydalı bir besindir… Beslenme otoriteleri tarafından “super food” olarak kabul ediliyor. Ben, sık sık chia tohumu ile pratik tarifler hazırlıyor, zamandan kazanırken kendimi iyi besliyorum. Günün sonunda, hepimiz biliyoruz ki “Zihin, bedenin yansımasıdır.” Zihinde sağlıklı beslenmeyi öğrendiğimizde, vücudumuza yansıyor.

Peki, Chia tohumu ile çilekli smoothie nasıl yapıyorum?

Ana malzemelerimiz çilek, chia tohumu ve yoğurt… Ama aslında, tamamen damak tadıma bağlı eklemeler yapıyorum. Bazen Hindistan cevizi sütü kullanıyorum, bazen kakao veya yulaf ezmesi ilave ediyorum. Siz de yeni denemeler yapabilirsiniz. Şimdi, en sevdiğim tarifi adım adım paylaşıyorum:

Malzemeler,

  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 10 adet çilek
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı su

Hazırlanışı,

  1. Tüm malzemeleri blender şişesinde karıştırıyorum.
  2. Buzdolabına kaldırıp 10 dakika bekletiyorum.
  3. Bu sırada chia tohumu içeriğindeki bileşenler aktif hale geliyor.
  4. 10 dakika sonunda dolaptan çıkarıyorum.
  5. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile çekiyorum.

İşte, Chia tohumu ile çilekli smoothie tarifi hazır! Sabah kahvaltıda, gün ortası ara öğünde veya spordan 15 dakika önce içiyorum.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz