Diyet yemek tariflerimde bugün size, Osmanlı Saray Mutfağı’ndan çok doyurucu ve yağ yakıcı soğanlı omlet tarifini sunacağım. Kahvaltı veya öğle yemekleriniz için hazırlayabileceğiniz bu leziz ve zayıflatıcı omleti ilk kez, Norveç’te yaşayan sevgili arkadaşım Zeynep’in mutfağında tatmıştım. Adını ilk duyduğumda soğan ve yumurtanın birbirine yakışacağından emin olamamıştım ama yemeye başlayınca fikrim tamamen değişti: soğan ve yumurta süper ikili!

Omletimize yağ yakıcı özelliği kazandıranlar, soğan ve yumurtanın içerisindeki etken maddeler. Özellikle yumurta, yüksek oranda protein içermektedir ve uzun süre tok tutup bu sayede daha az yememizi sağlar. Kaslarımızı güçlendirip yağ hücrelerinin zayıflamasına yardım eder. Kuru soğan ise sağlıklı, kalıcı kilo vermeye yardımcı en güzel besinlerden biridir. Üstelik sadece yağ yakmakla kalmaz, kadınlardaki polikistik over hastalığının iyileşmesine bile yardımcı olur. Yağ yakıcı soğanlı omlet tarifimin sonunda soğan ve yumurtanın zayıflamaya faydaları hakkında detaylı bilgiler bulacaksınız.

Soğanlı yumurta

Malzemeler,

1 adet beyaz kuru soğan

2 adet yumurta

Yarım çay bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı sıcak su

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı,

Soğanın kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Tavaya soğan ve zeytinyağını alıp kapağını kapatın ve orta dereceli ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Yarım çay bardağı sıcak suyu soğanların üzerine ekleyip karıştırın ve ocağın altını kısıp soğanlar iyice pişene kadar kavurmaya devam edin.

Bu sırada iki yumurtayı köpürene kadar iyice çırpın. Soğanlar piştiğinde yumurtayı üzerine döküp karıştırın ve 1 yemek kaşığı sıcak suyu yumurtanın üstünde gezdirip tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.

{loadposition haber}

Servis tabağına aldıktan sonra üzerine kırmızı biber başta olmak üzere kekik, nane, zerdeçal gibi metabolizma hızlandıran ve zayıflamaya yardımcı baharatlar serpip afiyetle yiyin.

Soğanın zayıflamaya faydalarını öğrenmek için buraya tıklayın

Yumurtanın zayıflamaya faydalarını öğrenmek için buraya tıklayın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz